Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului de Interne Cătălin Predoiu să facă o curățenie profundă în sistemul de poliție, din cauza modului în care au fost gestionate evenimentele din 2 Mai, când un tânăr aflat sub influența drogurilor a provocat un accident soldat cu două decese.

“Din păcate, prin modul în care au acționat, dar și prin comportamentul ulterior, anumiți șefi din poliție au devenit complici morali la crimă!”, a declarat premierul Ciolacu. El și-a exprimat nemulțumirea referitoare la lipsa de asumare a responsabilității de către anumite persoane din sistem.

Premierul le-a cerut autorităților să ia măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri. “Nu ar exista consumatori dacă nu ar exista dealeri. Poliția trebuie să acționeze în mod prioritar împotriva acestui flagel”, a subliniat Marcel Ciolacu. El a mai cerut ca polițiștii să petreacă mai mult timp pe teren și mai puțin în birouri.

Marcel Ciolacu a spus că nu acceptă scuza lipsei de echipamente și le-a cerut șefilor din Ministerul de Interne să achiziționeze de urgență noi aparate pentru depistarea drogurilor. Combaterea traficului și consumului ilicit de substanțe reprezintă o prioritate, în contextul începerii noului an școlar, a subliniat premierul.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook