Medicii din India luptă împotriva unei infecții fungice fatale care afectează pacienții cu COVID-19 sau cei care și-au revenit din boală pe fondul unui val de coronavirus care a dus la aproape 300.000 de decese.

Boala care pune viața în pericol, cunoscută sub numele de mucormicoză, este relativ rară, dar medicii suspectează că creșterea bruscă a infecției ar putea complica și mai mult lupta Indiei împotriva pandemiei.

India a raportat peste 26 de milioane de cazuri confirmate de coronavirus de când a început pandemia, aproape jumătate apărând în ultimele două luni. Duminică, Ministerul Sănătății a raportat 3.741 de noi decese, ceea ce a dus la 299.266 de decese confirmate de India.

De asemenea, a raportat 240.842 de infecții noi, cazurile zilnice au rămas sub 300.000 timp de o săptămână. Numerele sunt aproape cu siguranță insuficiente, multe cazuri fiind probabil ratate din cauza testării limitate.

Experții spun că noile infecții din India, care au crescut abrupt, ar putea în cele din urmă să încetinească. Dar există câteva indicații timpurii că mucormicoza, cunoscută și sub numele de „ciupercă neagră”, devine rapid un motiv de îngrijorare.

Mucormicoza este cauzată de expunerea la mucegaiul mucorului, care se găsește în mod obișnuit în sol, aer și chiar în nas și mucusul oamenilor. Se răspândește prin căile respiratorii și erodează structurile faciale. Uneori, medicii trebuie să îndepărteze chirurgical ochiul pentru a opri infecția să ajungă la creier.

Sâmbătă, ministrul federal Sadananda Gowda a declarat că până în prezent au fost raportate aproape 9.000 de cazuri în India, ceea ce a condus la o penurie de amfotericină B, medicamentul utilizat pentru tratarea afecțiunii.

Gowda nu a împărtășit numărul de decese, dar mass-media locală a spus că peste 250 au murit din cauza bolii.

Oficialii din domeniul sănătății lucrează pentru a atenua lipsa de medicamente, care vine într-un moment în care țara este deja lipsită de aprovizionare cu oxigen și alte necesități de îngrijire a sănătății, a spus Gowda.

Mucormicoza are o rată ridicată a mortalității și era deja prezentă în India înainte de pandemie. Nu este contagioasă, dar frecvența sa din ultima lună i-a lăsat pe doctori șocați.

„Este o nouă provocare și lucrurile arată sumbru”, a spus Ambrish Mithal, președintele și șeful departamentului de endocrinologie și diabet la Max Healthcare, un lanț de spitale private din India.

Experții din sănătate sunt îngrijorați de faptul că medicamentele fără prescripție medicală, inclusiv steroizii, pot crește prevalența mucormicozei.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…