Foto: ISU Constanța

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de vreme severă pentru mai multe județe din România. Codul roșu de vreme severă, inițial valabil până la ora 10:00, a fost prelungit până la ora 16:00 în județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila.

Potrivit informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, se așteaptă intensificări puternice ale vântului, cu rafale ce pot depăși 95-100 km/h. Fenomenele precum viscolul, ninsoarea abundentă și zăpada viscolită vor fi prezente în zonele afectate. De asemenea, se estimează o vizibilitate redusă spre zero în aceste regiuni.

Județele Constanța și Tulcea sunt cele mai afectate de codul roșu de vreme severă.

Zone precum Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Cumpăna, Valu lui Traian, Techirghiol, Tuzla, Lumina, Topraisar, 23 August, Agigea, Corbu, Limanu, Albești, Pecineaga, Istria, Săcele, Costinești și Mangalia vor fi puternic afectate de viscolul puternic și rafalele de vânt ce pot ajunge la peste 95-100 km/h.

De asemenea, în județul Tulcea, zona Deltei Dunării și localitățile Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc și Pardina se vor confrunta cu fenomene similare.

În urma vijeliilor, au fost închise mai multe drumuri naționale și județene din aceste județe. Circulația pe A2, între podul Brăila și municipiul Constanța, a fost oprită temporar, iar traficul feroviar a fost perturbat pe mai multe rute.

În Constanța, vântul a atins viteze de peste 100 de kilometri pe oră, iar în unele zone au căzut copaci și stâlpi de electricitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța, au fost semnalate mai multe pagube materiale în județ, inclusiv la locuințe, mașini și clădiri publice.

Autoritățile recomandă ca populația din aceste zone să fie extrem de precaută și să respecte indicațiile autorităților locale în ceea ce privește măsurile de siguranță.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook