Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol, potrivit lui Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Donețk (RPD), citat de CNN. “În acest moment, nu există comandanți de rang înalt, nu au ieșit”, a spus el.

Bohdan Krotevych, comandant în cadrul regimentului Azov, a postat pe Twitter o fotografie cu el în interiorul uzinei. Mesajul sună astfel: “Azovstal, 18 mai 2022. Lupta continuă”.

Un oficial militar de rang înalt din Ucraina a declarat că “măsurile de evacuare a militarilor ucraineni din Mariupol continuă”, în condițiile în care Rusia a afirmat că peste 1.700 de soldați ucraineni s-au predat de la uzina Azovstal începând de luni.

Adresându-se presei la Kiev, generalul de brigadă Oleksii Gromov a declarat că “în direcția Mariupol, intensitatea ostilităților a fost redusă. În acest moment, continuă măsurile de evacuare a eroilor noștri” de la uzina Azovstal.

Se crede că mai sunt câteva sute de soldați în interiorul uzinei, printre care și comandanții de top ai forțelor militare ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că 771 de soldați ucraineni s-au predat la uzina siderurgică Azovstal din Mariupol în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total la 1.730 de soldați.

Ministerul a precizat că 80 dintre aceștia au fost răniți, iar toți cei care au avut nevoie de orice fel de îngrijiri medicale primesc tratament în spitalele din Novoazovsk și Donețk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…