Comandantul adjunct al Flotei Mării Negre, Andriy Paliy, a murit în timpul războiului din Ucraina în luptele pentru Mariupol, a declarat guvernatorul Sevastopolului, Mykhailo Razvozzhayev, pentru TASS.

Sevastopolul, care este principala bază a Flotei ruse a Mării Negre, se află în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

“În luptele pentru eliberarea Mariupolului de la naziștii ucraineni, a murit comandantul adjunct al Flotei Mării Negre, căpitanul de rangul I Andriy Mykolayovych Paliy. În 1993, el a refuzat să depună jurământul de credință față de Ucraina și a rămas loial Rusiei, alăturându-se Flotei de Nord. A fost un om foarte deschis și decent”, – se arată într-un comunicat.

Se presupune că a fost ucis în timp ce era implicat în atacurile marinei rusești în apropierea orașului-port Mariupol, aflat sub asediu, dar nu se cunosc circumstanțele exacte ale morții sale. Forțele armate ale Ucrainei l-au numit pe Paliy într-o declarație de ieri, afirmând că l-au “lichidat pe comandantul adjunct al Flotei Mării Negre”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.