Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat cu diverse produse, condus de un cetăţean ucrainean, 1.200 pistoale suspecte de a fi letale și supuse autorizării.

Descoperirea a fost făcută la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, iar transportul a fost însoțit în Portul Constanța, unde au avut loc verificările.

Conform documentelor de însoțire, camionul transporta pistoale cu gaze, pentru o societate din Ucraina. Însă, existând suspiciunea că pistoalele fac parte din categoria armelor letale supuse autorizării, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport.

În urma verificărilor, s-a descoperit că în compartimentul marfă se aflau 60 de cutii ce conțineau 1.200 pistoale de calibru 9 mm, marca Stalker.

În acest sens, armele au fost ridicate în vederea expertizării, iar cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram