Coreea de Nord a condamnat la moarte un bărbat care a făcut contrabandă și a vândut copii ale celebrului serial Netflix „Squid Game”, după ce autoritățile au surprins șapte elevi de liceu urmărind serialul sud-coreean, potrivit unor surse Radio Free Asia.

Săptămâna trecută, Radio Free Asia a raportat că mai multe copii Squid Game au fost introduse ilegal în Coreea de Nord pe unități USB și carduri SD. Acum, potrivit RFA, un bărbat despre care se spune că ar fi făcut contrabandă a fost condamnat la moarte de un pluton de execuție.

Surse spun pentru RFA că un student nord-coreean care a achiziționat unitatea USB a fost condamnat la închisoare pe viață, în timp ce alți șase care au vizionat emisiunea trebuie să execute cinci ani de muncă silnică. Profesorii și administratorii școlii au fost concediați, expulzați din Partidul Muncitorilor și ar putea ajunge să fie exilați pentru a lucra în minele îndepărtate.

„Totul a început săptămâna trecută, când un elev de liceu a cumpărat în secret o unitate flash USB care conținea drama sud-coreeană Squid Game și a vizionat-o cu unul dintre cei mai buni prieteni ai săi în clasă”, a spus o sursă din cadrul forțelor de ordine din provincia Hamgyong de Nord.

„Prietenul le-a spus altor studenți, care au devenit interesați, și le-a împărtășit unitatea flash.” Cenzorii guvernamentali au primit un pont, iar studenții au fost arestați.

La începutul acestei luni, The Washington Post a prezentat un articol de pe site-ul de stat nord-coreean care spunea că Squid Game oglindește o „societate inegală în care cei puternici îi exploatează pe cei slabi” și arată caracterul „bestial” al „societății capitaliste sud-coreene în care omenirea este anihilată de concurența extremă.”

Coreea de Nord le-a interzis cetățenilor să urmărească programe TV sud-coreeane sau mass-media internațională. Influența culturii sud-coreene de piață liberă, este privită ca o amenințare la adresa puterii de conducere din Coreea de Nord.

Anul trecut, țara a adoptat o legislație numită „Legea privind eliminarea gândirii și culturii reacționare”, care poate duce la pedeapsa cu moartea pentru vizionarea, deținerea sau distribuirea mass-media din țări capitaliste precum Coreea de Sud și SUA

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…