Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică în largul coastei sale estice, a anunțat armata sud-coreeană, la câteva zile după ce liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat că țara sa ar trebui să se concentreze pe consolidarea producției de alimente în noul an, continuând în același timp să își întărească puterea militară.

Autoritățile din Japonia au precizat că racheta a căzut în mare și a avertizat navele de pescuit să fie prudente și să se îndepărteze de eventualele resturi.

Potrivit postului de televiziune japonez NHK, Ministerul Apărării din Japonia verifică dacă navele japoneze au fost avariate. Un consiliu de urgență a fost înființat la guvernul Japoniei pentru a colecta informații despre lansare.

Joi, agenția oficială de știri Korean Central News Agency din Coreea de Nord a declarat că arma testată cu o zi înainte a fost o rachetă hipersonică. Nordul a efectuat primul său test cu noua rachetă în septembrie. În testul de miercuri, racheta a lovit o țintă aflată la aproximativ 435 de mile distanță, a precizat agenția de știri.

Precedentul test de rachetă al Coreei de Nord a avut loc în octombrie 2021. În acea zi, țara a tras o rachetă balistică lansată de pe un submarin.

Potrivit analiștilor din domeniul apărării, aceste teste au indicat faptul că Nordul dezvoltă modalități mai sofisticate de a lansa focoase nucleare și de altă natură către Coreea de Sud, Japonia și bazele americane. Unele dintre rachetele pe care le-a testat din 2019 au folosit combustibil solid și au făcut manevre în aer, ceea ce le face mai greu de interceptat, au declarat analiștii din domeniul apărării.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…