Coreea de Nord a lansat miercuri cel puțin o rachetă balistică în mare, în timp ce Coreea de Sud a declarat că a identificat resturi de la o lansare anterioară ca făcând parte dintr-o rachetă sol-aer SA-5 din epoca sovietică.

Statul Major Întrunit de la Seul nu a precizat imediat ce tip de rachetă a fost lansată mirercuri sau la ce distanță a zburat. Lansarea a avut loc după ce Nordul a lansat zeci de rachete săptămâna trecută, ca reacție furioasă la un masiv exercițiu aerian combinat între Statele Unite și Coreea de Sud, pe care Nordul l-a descris ca fiind o repetiție de invazie.

La începutul zilei de miercuri, armata sud-coreeană a declarat că s-a stabilit că resturile recuperate ale uneia dintre rachetele nord-coreene care a zburat spre sud săptămâna trecută sunt o armă antiaeriană din epoca sovietică care datează din anii 1960.

Armata Nordului a declarat luni că lansările sale de săptămâna trecută au fost simulări pentru a lovi “fără milă” ținte cheie ale Coreei de Sud și ale SUA, cum ar fi baze aeriene și sisteme de comandă a operațiunilor.

Aceasta a precizat că aceste teste au inclus rachete balistice încărcate cu focoase de dispersie și focoase de infiltrare subterană menite să lanseze lovituri asupra bazelor aeriene inamice, rachete sol-aer concepute pentru a “anihila” avioanele inamice la diferite altitudini și distanțe, precum și rachete de croazieră strategice care au căzut în largul coastei sud-estice a Coreei de Sud.

Nordul a descris aceste lansări ca fiind un răspuns adecvat la exercițiile comune ale forțelor aeriene ale Statelor Unite și Coreei de Sud “Vigilant Storm”, la care au participat aproximativ 240 de avioane de război, inclusiv bombardiere supersonice B-1B și avioane de vânătoare avansate F-35.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…