Liderul nord-coreean Kim Jong Un a calificat epidemia tot mai mare de febră drept “cea mai mare tulburare de la fondarea națiunii”, în timp ce presa de stat a raportat sâmbătă mai multe cazuri noi, potrivit National Post.

Au fost înregistrate aproximativ 296.000 de cazuri de febră, cu 15 decese, a declarat Agenția Centrală Coreeană de Știri, adăugându-se celor peste 170.000 de cazuri raportate în ziua precedentă. Bilanțul total al deceselor se ridică la 42 de persoane.

Kim a ordonat închiderea marilor orașe de când țara a declarat la începutul acestei săptămâni că a descoperit un caz de Covid în interiorul granițelor sale. Cu aproximativ 820.000 de cazuri raportate de atunci, Kim încearcă să intensifice eforturile de carantină, deoarece epidemia are potențialul de a devasta o populație care se bazează pe un sistem de sănătate învechit și rămâne în mare parte subnutrită, fără probabilitate de a avea vaccinuri.

În cadrul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor de sâmbătă, Kim a cerut oficialilor să fie încrezători că pot ține în frâu virusul, deoarece epidemia rămâne limitată la anumite zone, și să învețe de la alte țări, în special China, cu privire la modalitățile de abordare a acesteia, a relatat agenția de știri Korean Central News Agency.

De asemenea, el a criticat organele de partid pentru “incompetență și lipsă de responsabilitate” și a cerut pregătirea organizației politice pentru a câștiga lupta.

Până joi, Coreea de Nord a negat că ar fi avut cazuri de Covid, o afirmație pusă la îndoială de experți din SUA, Japonia și alte țări. De asemenea, a refuzat vaccinurile din lumea exterioară.

Administrația noului președinte sud-coreean Yoon Suk Yeol, care s-a angajat să adopte o poziție dură față de Pyongyang pentru amenințările sale la adresa securității, s-a oferit să trimită vaccinuri Covid și alte medicamente.

Coreea de Nord și-a închis în urmă cu mai bine de doi ani granițele cu China, cel mai mare partener comercial al său. Împreună cu sancțiunile internaționale, măsurile au lovit puternic economia Coreei de Nord, afectată de sancțiuni.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream

Seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele…

Medvedev face previziuni privind un atac nuclear asupra Ucrainei

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev consideră că Rusia poate lansa un atac…

Rușii plătesc până la 27.000 de dolari pentru a fugi din țară cu avioane private după mobilizarea parțială a lui Putin

Companiile care oferă zboruri cu avioane private au raportat o creștere bruscă…

Au apărut primele rezultate raportate în urma așa-numitelor referendumuri din regiunile ucrainene ocupate

Presa de stat rusă a anunțat rezultatele preliminare ale așa-numitelor referendumuri care…

Kazahstanul va asigura siguranța rușilor care fug de mobilizare

Kazahstanul va asigura îngrijirea și siguranța rușilor care fug de o “situație…

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali. Salariile senatorilor și deputaților nu vor mai crește

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea care prevede creşterea salariilor pentru primari,…