Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa trebuie să se pregătească pentru „dialogul si confruntarea” cu Statele Unite sub conducerea lui Joe Biden, a informat presa de stat vineri.

La o reuniune a comitetului central al partidului muncitorilor aflat la guvernare, Kim și-a prezentat strategia pentru relațiile cu Washingtonul și „tendința politică a nou-născutei administrații americane”, a declarat Agenția Centrală de Știri din Coreea.

Kim „a subliniat necesitatea de a se pregăti atât pentru dialog, cât și pentru confruntare, în special “pentru a proteja demnitatea statului nostru” și “pentru a garanta în mod fiabil un „mediu pașnic”, a raportat KCNA.

Liderul nord-coreean „a solicitat să reacționeze brusc și prompt la situația în schimbare rapidă și să facă față acesteia și să concentreze eforturile asupra preluării unui control stabil al situației din peninsula coreeană”, a spus agenția.

Phenianul l-a acuzat deja pe Biden că a urmat o „politică ostilă” și a spus că este o „mare gafă” pentru democrat să spună că va face față amenințării reprezentate de programul nuclear al Nordului „prin diplomație, precum și prin descurajare severă”.

În timpul unei vizite la Washington, luna trecută, a președintelui sud-coreean Moon Jae-in, Biden a spus că „nu se va întâlni” cu Kim dacă nu există un plan concret de negociere cu privire la arsenalul nuclear al Phenianului.

Și a făcut o critică clară asupra relației de prietenie a lui Trump cu Kim, spunând că „nu va face ceea ce se făcuse în trecutul recent. Nu i-aș oferi tot ceea ce caută – recunoaștere internațională ”.

Casa Albă spune că urmărește acum „o abordare practică calibrată” .

„Înțelegem unde eforturile anterioare din trecut au avut dificultăți și am încercat să învățăm din acestea”, a spus un înalt oficial de la Casa Albă.

Marți, Kim a deschis ședința comitetului central, avertizând potențialul deficit de alimente, îndemnând oficialii să găsească modalități de a stimula producția agricolă, deoarece situația alimentară a țării „ devine tensionată”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…