O nouă descoperire șocantă a avut loc în București, unde autoritățile au găsit în subsolul unui azil 18 bătrâni care trăiau în condiții deplorabile, dormind îngheșuiți pe saltele și pe o canapea.

Informația despre această situație tulburătoare a fost dezvăluită după ce o persoană a sunat la numărul de urgență 112 pentru a semnala cazul. Polițiștii au intervenit imediat și au descoperit că azilul respectiv funcționa fără autorizație și că a fost amendat în trecut în urma unor controale anterioare.

Conform comunicatului emis de Poliția Sectorului 4, la data de 22 august 2023, în jurul orei 23:23, Secția 16 Poliție a primit o sesizare anonimă cu privire la condițiile improprii în care se aflau bătrânii cazați într-un azil de pe strada Alunișului, numărul 199. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat că în azilul numit “La Vecinul cel Bun” se aflau în total 50 de persoane, dintre care 18 erau găzduite în demisolul clădirii, dormind pe diverse saltele și o canapea.

Administratorul azilului a recunoscut verbal faptul că bătrânii au fost mutați la subsol din cauza unor lucrări de renovare desfășurate la etajele superioare. Totodată, acesta a menționat că azilul a fost sancționat anterior pentru încălcarea legislației și că în prezent nu deține licența de funcționare, dar este în proces de obținere.

La fața locului au intervenit și echipele de intervenție SMURD, SABIF, Pompieri și DGASPC, care au efectuat verificări medicale specifice. Medicii au constatat că persoanele găzduite nu necesitau transportul de urgență la unitățile spitalicești, prezentând doar probleme de sănătate specifice vârstei înaintate.

În urma evaluărilor, nu s-a considerat necesară transportarea sau relocarea vreuneia dintre persoanele în cauză. Pentru a asigura securitatea, Poliția Sectorului 16 și Jandarmeria au instituit pază la adresa respectivă, iar în dimineața următoare vor fi efectuate verificări suplimentare de către autoritățile competente.

De asemenea, un echipaj SABIF a rămas la fața locului pentru a interveni în caz de necesitate. Azilul în cauză a fost închis în urma unui control anterior efectuat în luna iulie, conform informațiilor comunicate de poliție.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tragedie în Capitală: Dezvoltator imobiliar din Sectorul 3 arestat după o crimă oribilă

Un dezvoltator imobiliar din Sectorul 3 al Capitalei a fost arestat după…

Cod Galben de precipitații mixte și polei în 4 județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 7 decembrie, un cod galben…

Sondaj INSCOP: Mircea Geoană favorit pentru alegerile prezidențiale din 2024

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la…

Putin a sosit în Orientul Mijlociu flancat de patru avioane de luptă rusești

Președintele rus Vladimir Putin a întreprins o călătorie diplomatică în Emiratele Arabe…

Guyana face apel la SUA și la ONU în timp ce Maduro merge mai departe cu anexarea regiunii Essequibo

Disputa teritorială de lungă durată dintre Venezuela și Guyana s-a intensificat în…

Soldați ruși inculpați penal în SUA pentru torturarea unui cetățean american în Ucraina

Departamentul de Justiție al SUA a depus acuzații de crime de război…

Azi expiră asigurările Euroins. Peste 800.000 de șoferi riscă amendă dacă nu încheie o nouă poliță RCA

Astăzi, 7 decembrie, expiră termenul de valabilitate pentru asigurările RCA încheiate la…

Fost deputat ucrainean prorus, împușcat mortal în Moscova

Un fost deputat ucrainean, considerat de Kiev ca fiind un trădător, a…