Un om de știință chinez ar fi început pandemia după ce a fost infectat cu coronavirus în timp ce colecta probe de la lilieci, a declarat șeful anchetei Organizației Mondiale a Sănătății.

Într-un documentar lansat săptămâna aceasta de canalul de televiziune danez TV2, doctorul Peter Embarek a spus că este o „ipoteză probabilă” că un angajat al laboratorului ar fi putut prelua virusul în timp ce lucra pe teren.

Dr. Embarek a declarat că anchetatorii OMS au fost obligați să concluzioneze că o scurgere de laborator este „extrem de puțin probabilă” în raportul lor oficial pentru a evita alte argumente cu chinezii.

El a spus că echipa a ajuns la un „impas” cu China, ceea ce ar permite ca un scenariu de scurgeri de laborator să fie inclus în raport doar dacă nu există recomandări pentru a investiga mai departe.

„Omologul meu a fost de acord că putem menționa (scenariul scurgerilor de laborator) în raport, cu condiția să nu recomandăm studii specifice ale ipotezei respective. ”

Întrebat dacă chinezii ar fi fost de acord cu raportul fără ca scenariul să fie etichetat „extrem de puțin probabil”, dr. Embarek a spus: „Asta ar fi cerut probabil discuții suplimentare și argumente pro și contra, nu credeam că merită”.

Cu toate acestea, dr. Embarek a spus că este posibil ca un angajat al laboratorului să fi fost infectat pe teren, potrivit Yahoo News.

„Considerăm că această ipoteză este probabilă”, a adăugat el.

Presiunea crește asupra Chinei pentru a elibera documentația de lucru de la laboratoarele din Wuhan și pentru a permite o investigație aprofundată.

Un raport asupra scenariului de scurgeri de laborator, care a fost comandat de Joe Biden, este așteptat să fie publicat la sfârșitul lunii august, iar luna trecută OMS a solicitat un audit aprofundat, o cerere pe care chinezii o respinseseră.

Sir Iain Duncan Smith, copreședinte al Alianței Interparlamentare pentru China, a declarat că comunitatea internațională trebuie de urgentă să identifice modul în care a izbucnit focarul de coronavirus.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…