Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat astăzi că în România mai sunt, în prezent, doar şase paturi libere în secțiile de terapie intensivă Covid.

“Am spus-o de multe ori că situaţia nu este una uşoară. Am folosit de mai multe ori cuvântul critic. De trei luni de zile, încercăm să căutăm soluţii. Am făcut reorganizarea spitalelor COVID-19 prin Ordinul de ministru 555, aşa încât pacienţii să aibă acces la servicii de îngrijire corespunzătoare. Nu vorbesc doar de pacienţii COVID-19, ci de toţi pacienţii. (…) În toată ţara, în acest moment, mai sunt şase paturi la Terapie intensivă, şase paturi libere”, a spus Voiculescu într-o declaraţie de presă.

Potrivit ministrului sănătații, în prezent, în spitalele din România sunt internaţi cu COVID-19 un număr de 11.875 de adulţi şi 94 de copii.

“1.513 pacienţi adulţi sunt la secţiile de Terapie intensivă. 16 pacienţi copii sunt la Terapie intensivă în ţară, din care 4 sunt intubaţi în acest moment”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Premierul Florin Cîțu spune că este nevoie de alte 63 de paturi ca obiectivul Guvernului să fie atins. Acesta sustine că soluția este însă accelerarea procesului de vaccinare.

Obiectivul de 1.600 de paturi la ATI  nu este atins.  Azi, avem  1.531 de persoane la ATI și încă 6 locuir libere la nivel național. Trebuie să atingem obiectivul de 1600 de paturi și este nevoie să atingem acest obiectiv acum. Aș vrea să înțeleg ce se întâmplă. Începem să scădem din punct de vedere al persoanelor infectate, dar în același timp, în mod contradictoriu, sunt mai multe persoane internate în spital. Valul  va dura poate 2-3 luni, trebuie să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat premierul Cîțu.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Președintele ucrainean îi reproșează lui Biden comentariile despre invazia rusă: ‘Nu există incursiuni minore’

În timpul unei conferințe de presă de aproape două ore la Casa…

Senatorul USR Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de ani

Senatorul Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de…

Rusia cere retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria

Ministerul rus de Externe solicită ca NATO să retragă trupele străine, armele…

Serghei Lavrov: Rusia așteaptă răspunsuri scrise din partea Washingtonului, săptămâna viitoare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, după discuțiile cu…

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra s-a întors din drum după ce un pasager a refuzat să poarte mască de protecție

Un zbor American Airlines de la Miami la Londra s-a întors în…