Milioane de oameni din zonele din jurul capitalei Chinei au primit marți ordin de izolare. Măsura vine înaintea celui de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist, care ar trebui să aibă loc în următoarele trei luni.

Aproape patru milioane de persoane din provincia Hebei, care înconjoară Beijingul, au primit ordin să rămână acasă până la sfârșitul săptămânii, în timp ce oficialii se grăbesc să limiteze o mică izbucnire a virusului.

Și în orașul portuar vecin Tianjin peste 13 milioane de locuitori trebuie să se supună unor teste în masă începând cu ora 6 dimineața, după ce au fost raportate 51 de cazuri, majoritatea ușoare.

China este singura mare economie globală care menține o politică de zero-COVID, iar închiderile, restricțiile de călătorie și testele în masă au perturbat afacerile și au răcit creșterea economică.

Chengdu, cel mai mare oraș din vestul Chinei, a cunoscut, de asemenea, restricții stricte de călătorie.

Iar în Shenzhen, centrul tehnologic din sudul țării, două districte se află sub izolare parțială, în timp ce cea mai mare piață de electronice din lume, Huaqiangbei, a fost închisă – în ciuda faptului că au fost raportate doar 35 de cazuri zilnice în acest oraș de peste 18 milioane de locuitori.

În Futian, unde se află administrația orașului, cinematografele, barurile de karaoke și parcurile sunt închise până vineri, iar marile evenimente publice au fost anulate.

De asemenea, oficialii au sigilat cartierul Wanxia de la periferia orașului, care oferă locuințe la prețuri accesibile pentru șoferii de curierat și lucrătorii migranți, deși nu au fost raportate cazuri acolo.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…