Jurnalistul rus Yegor Prosvirnin, fondatorul publicațiilor Sputnik și Pogrom, interzise în Rusia, a murit după ce a căzut de la etajul al patrulea al unei clădiri din Moscova. El avea 35 de ani.

Prosvirnin a căzut de la fereastra unei clădiri cu mai multe etaje de pe bulevardul Tverskoy și a murit înainte de sosirea ambulanței. Unii martori oculari au susținut că defunctul avea un cuțit în mână, iar un spray cu piper zăcea nu departe de cadavru.

Informația despre moartea jurnalistului a fost confirmată și de avocatul său Matvey Tsen. „Rudele lui m-au sunat și au dat aceste informații”, a spus avocatul.

Ulterior, pe internet a circulat un bilet de adio, care ar fi fost scris de Prosvirnin. În el, jurnalistul a cerut iertare de la prieteni și soție. „Este cel mai probabil un fals”, a declarat reporterilor Marina Urusova, soția jurnalistului.

În plus, a devenit cunoscut faptul că, în momentul incidentului, Prosvirnin era probabil sub influența drogurilor.

O sursă din cadrul organelor de anchetă a spus pentru un ziar local că ancheta are două versiuni ale celor întâmplate. „Conform datelor preliminare, la momentul morții sale, Prosvirnin, în vârstă de 35 de ani, ar fi putut fi intoxicat. Până acum, cele două versiuni principale sunt sinuciderea și accidentul”, a spus sursa.

Politicianul rus Roman Yuneman a declarat pentru ziarul Podyom că s-a întâlnit cu jurnalistul în urmă cu două săptămâni și totul a fost „normal”.

El a spus: „Am vorbit cu soția lui. Din păcate, așa este. A căzut pe fereastră, e adevărat, nu știu detaliile. L-am văzut acum vreo două săptămâni, era într-o stare normală de funcționare.

Yegor Prosvirnin a fondat controversatul blog de dreapta Sputnik, care a susținut anexarea Crimeei și izbucnirea ostilităților în estul Ucrainei.

Ulterior, el a prezis că Federația Rusă se va „prăbuși” și l-a criticat puternic pe Putin, prezicând un război civil.

Jurnalistul a spus anterior: „Cred că totul se va prăbuși. Nu numai Novorossia se va prăbuși, ci și Federația Rusă.

Site-ul web a fost adăugat ulterior pe lista resurselor blocate din Federația Rusă în 2017 pentru promovarea ideilor de „ura etnică și religioasă”.

Motivul pentru care publicația a fost interzisă în Rusia se datorează „propagandei ideii de ură etnică și religioasă, care creează amenințări la adresa securității publice și încurajează extremismul”, potrivit autorităților ruse.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…