Coreea de Nord eliberează rezervele militare de orez pe măsură ce deficitul său de alimente se agravează, potrivit agenției de spionaj din Coreea de Sud.

Economia muribundă a țării este continuu bătută de pandemia prelungită COVID-19 și, în timp ce foametea în masă și haosul social nu au fost raportate, observatorii se așteaptă la o deteriorare suplimentară a situației alimentare a Coreei de Nord până la recolta de toamnă.

Serviciul Național de Informații din Seul a declarat într-o ședință a comisiei parlamentare cu ușile închise că Coreea de Nord furnizează orez rezervat pentru război cetățenilor rămași cu puțină hrană, altor muncitori și agenții de stat rurale, potrivit Ha Tae-keung, unul dintre politicienii care au participat la sesiune.

Ha a citat INS spunând că o caniculă continuă și seceta au distrus orezul, porumbul și alte culturi și au ucis animale în Coreea de Nord.

Un alt politician, Kim Byung-kee, a citat INS spunând că Coreea de Nord are în mod normal nevoie de aproximativ 5,5 milioane de tone de alimente pentru a-și hrăni cei 26 de milioane de oameni, dar în prezent este mai mică de 1 milion de tone.

El a spus că INS le-a spus politicianilor că Nordul își epuizează stocurile de cereale.

Prețul orezului, cea mai importantă cultură din Coreea de Nord, se dublase de la începutul acestui an.

Coreea de Nord a avut deficiențe similare de alimente în anii trecuți înainte de pandemie, potrivit lui Kwon, dar nevoile sale au fost satisfăcute de contrabanda de orez și alte cereale prin granița nordică cu China.

Însă închiderile de frontieră din nord, provocate de pandemie, au făcut contrabanda extrem de dificilă, agravând lipsa de alimente din acest an, a spus Kwon.

INS are un record neobișnuit în confirmarea evoluțiilor din Coreea de Nord, una dintre cele mai secrete țări din lume. Dar ultima sa evaluare a venit după ce Kim Jong Un a recunoscut că țara sa se confruntă cu „cea mai gravă” criză din cauza pandemiei și a altor dificultăți și chiar a unei posibile penurii de alimente.

În timpul unei reuniuni cheie a partidului de guvernământ din iunie, Kim a cerut oficialilor să găsească modalități de a stimula producția agricolă, spunând că situația alimentară a țării „devine tensionată”.

Mai devreme, el a comparat chiar dificultățile în curs legate de pandemie cu o foamete din anii 1990, care a ucis sute de mii.

Kwon a declarat că actuala problemă alimentară din Coreea de Nord va continua până când va recolta porumb, orez și alte cereale în septembrie și octombrie.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…

Guvernul urmează să aprobe noi sancţiuni pentru șoferii agresivi

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de astăzi, 27 ianuarie, printr-o ordonanţă,…