100% din populația eligibilă a Cubei a primit cel puțin o primă doză dintr-unul dintre vaccinurile anti-COVID-19 dezvoltate la nivel național, datorită unei campanii intense de imunizare în masă împotriva virusului.

Potrivit Ministerului Sănătății Publice, la 24 octombrie, aproximativ 9.805.148 de cubanezi au primit cel puțin o doză; 8.808.197 au primit o a doua injecție, iar 6.744.499 a treia. Un total de 7.030.356 de cubanezi au finalizat schema completă, ceea ce reprezintă 62,8% din populația țării.

Au fost administrate în total 25.357.844 de doze din vaccinurile cubaneze Abdala – de la Centrul de Inginerie Genetică și Biotehnologie, precum și Soberana 02 și Soberana Plus, de la Institutul de Vaccin Finlay.

Cuba este țara din America Latină cu cel mai mare procent din populație vaccinată cu cel puțin o primă doză și conduce rata de vaccinare în lume. Cuba a fost, de asemenea, un pionier global în organizarea unei campanii de imunizare anti-COVID-19 pentru copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani, datorită căreia peste două milioane de copii și adolescenți au primit o a doua doză de vaccin Sovereign 02.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Interlopul mascat sub umbrela Partidului SOS Constanța: A lovit un polițist în încercarea de a provoca scandal în ședința de Consiliu Local

El este interlopul mascat în “politician” din partea partidului SOS, filiala Constanța,…