Un cutremur puternic cu magnitudinea 6,4 a lovit marți centrul Croației, potrivit Studiului Geologic al SUA. Echipajele locale de salvare au raportat pagube pe scară largă în apropierea epicentrului din orașul Petrinja și zonele înconjurătoare.

Primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic, a declarat radiodifuzorului regional N1 că „orașul a fost distrus și că a fost ucisă cel puțin o persoană, o fetiță de 12 ani.

„Aceasta este o catastrofă”, a spus el. „Orașul meu este complet distrus.”

„Avem nevoie de pompieri, nu știm ce se află sub dărămaturi, un acoperiș a căzut pe o mașină, avem nevoie de ajutor”, a spus el într-un interviu emoțional.

„Mamele plâng pentru copiii lor”, a spus el.

Imaginile de pe rețelele de socializare și posturile de televiziune locale au arătat străzi presărate cu dărâmături, clădiri cu acoperișuri prabusite și echipaje de salvare care se deplasau pe străzi. Într-o scenă surprinsă de echipajele de televiziune locale, un bărbat și un copil au fost scosi dintr-o mașină îngropată sub resturi și au fost transportati la spital.

Primarul a declarat reporterilor locali că nu cunoaște starea celor două persoane.

„Am auzit, de asemenea, că grădinița s-a prăbușit”, a spus el. „Dar, din fericire, nu existau copii” în clădire în acel moment, a spus el.

Petrinja se află la aproximativ 30 de mile sud-est de capitala Zagreb.

Crucea Roșie din Croația a declarat că este o situație „foarte gravă”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook