Danemarca va ridica vineri toate restricțiile de coronavirus rămase, devenind astfel prima țară din UE care se întoarce complet la viața de zi cu zi pre-pandemică, scrie politico.eu

“Vaccinurile și eforturile mari ale tuturor cetățenilor Danemarcei într-o perioadă atât de lungă sunt fundamentul pentru care mergem puternici mai departe”, a declarat ministrul Sănătății Magnus Heunicke pe Twitter săptămâna aceasta.

Autoritățile daneze de sănătate au aprobat demersul la sfârșitul lunii august, după ce au declarat că virusul „nu mai reprezintă o amenințare critică pentru societate” din cauza ratelor ridicate de vaccinare și a incidenței scăzute a bolilor severe și a deceselor.

„Pașaportul COVID” nu va mai fi obligatoriu la intrarea în restaurante, centre sportive sau cluburi de noapte, iar copiii nu vor mai fi trimiși automat acasă dacă intră în contact cu un caz COVID-19 confirmat. Doar cei infectați trebuie să stea în carantină. Oamenii se pot întoarce la birou în mod normal, iar școlile sunt deschise.

Măsura este cea mai recentă decizie a țării de a atenua măsurile legate de pandemie, inclusiv eliminarea cerinței de mască pentru transportul public începând cu 13 august. De asemenea, vine în timp ce alte țări scandinave, precum Suedia – care urmează să renunțe la restricțiile sale la sfârșitul lunii septembrie – profită de perspectivele epidemiologice favorabile.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…