foto: profit.ro

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală a țării noastre a înregistrat o creștere semnificativă în primele patru luni ale anului 2024.

Astfel, datoria externă totală a României a ajuns la 171,9 miliarde de euro la 30 aprilie 2024, în creștere cu 1,8 miliarde de euro față de finalul anului 2023.

În structura datoriei externe, datoria pe termen lung a crescut cu 4,1%, ajungând la 126,8 miliarde de euro, în timp ce datoria pe termen scurt a scăzut cu 6,7%, la 45,1 miliarde de euro.

De asemenea, în aceeași perioadă, contul curent al balanței de plăți a României a înregistrat un deficit de 6,5 miliarde de euro, în creștere față de 5,2 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut. Această evoluție nefavorabilă se datorează în principal unei deteriorări a balanței comerciale și a balanței veniturilor primare.

În ceea ce privește investițiile străine directe în România, acestea au însumat 3,2 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024, în creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, când au fost de 2,4 miliarde de euro

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…