Înotătorul român David Popovici a obținut a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, în finala probei de 100 de metri liber, considerată regina înotului. Tânărul de 17 ani a încheiat cursa cu timpul de 47.58 de secunde.

Sportivul român este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige medalia de aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

Întrebat la finalul cursei dacă este vreo diferență între cele două medalii, Popovici a răspuns: “Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri. Acesta este daor începutul, avem un drum foarte lung în fața noastră”.

“Vă iubesc pe toți și mulțumesc că v-ați uitat!”, le-a transmis celor care l-au susținut din tribune și de acasă.

Este a doua medalie de aur pentru David Popovici la această ediție de Mondiale, el fiind debutant. În urmă cu două zile înotătorul câștiga proba de 200 de metri liber cu un timp de 1,43:21 de minute, stabilind un nou record mondial al juniorilor, cât și al patrulea timp din istorie.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.