Au murit mai multe persoane în accidentele aviatice din 2020 fata de anul precedent, a declarat un grup industrial, în ciuda numărului de zboruri care au scăzut din cauza pandemiei.

Firma de consultanta in aviatie, To70, a constatat că 299 de persoane au murit în accidente comerciale la nivel mondial anul trecut, crescând de la 257 în 2019.

Acest lucru se întâmplă în ciuda unei scăderi accentuate a zborurilor din cauza restricțiilor Covid-19.

Site-ul de urmărire Flightradar 24 a raportat că zborurile comerciale au scăzut cu 42% anul trecut.

Potrivit unei declarații publicate de To70, cifrele includ toate decesele provocate de accidente mari care au implicat avioane de pasageri – inclusiv doborârea aeronavelor.

Cifrele lor pentru 2020 includ doborârea unui zbor al Ukraine International Airlines de către forțele armate iraniene în ianuarie anul trecut. Iranul intenționează să acorde 150.000 de dolari familiilor fiecăreia dintre cele 176 de persoane ucise – mai mult de jumătate din toți cei uciși în accidente de avion anul trecut.

De asemenea, include moartea a 98 de persoane în luna mai, când un zbor al Pakistan International Airlines (PIA) s-a prăbușit în orașul Karachi. Un raport inițial a concluzionat ca a fost o „eroare umană”.

To70 a constatat că numărul de accidente a scăzut la 40 de la un total de 86 în anul precedent. Doar cinci dintre cele 40 de accidente s-au dovedit fatale.

Dar, deși firma de consultanța a spus că rata accidentelor fatale este „similară cu media din ultimii zece ani”, a avertizat că lipsa zborurilor a avut un impact „semnificativ” asupra performanței echipajelor, spunând că „abilitatea de estompare este recunoscută ca o problemă critică pentru industria noastră pe măsură ce revenim la operațiuni normale “.

Cel mai sigur an înregistrat în industria aeronautică globală a fost 2017. În acel an nu au avut loc accidente mortale cu avioane comericale de pasageri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Consilier local PMP Năvodari, condamnat pentru fraude informatice, numit sef la digitalizare în Primăria Năvodari

În orașul Năvodari imposibilul devine posibil și invers. Aici, primarul PSD Florin…

Turcia a publicat cererile oficiale pentru aderarea Suediei și Finlandei la NATO

Turcia a întocmit o listă de cerințe care trebuie îndeplinite înainte de…

Peskov, despre diplomatul rus care a demisionat din ministerul de Externe: “Nu mai este cu noi”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că diplomatul…

Percheziții la domiciliul lui Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova

Procurorii moldoveni au descins la domiciliul fostului președinte al Republicii Moldova Igor…