Oficiali din statele baltice i-au avertizat recent pe reprezentanții guvernului german că guvernele lor ar putea lua decizia de a trimite trupe proprii în Ucraina, dacă Rusia reușește să obțină câștiguri semnificative pe frontul de luptă, potrivit publicației germane Der Spiegel.

Avertismentul a fost dat săptămâna trecută, în cadrul Conferinței Lennart Meri de la Tallinn, Estonia, în discuțiile pe care oficialii baltici le-au avut cu delegația germană, potrivit publicației Der Spiegel, care nu a dezvăluit identitatea oficialilor.

Potrivit sursei citate, oficialii au exprimat îngrijorări privind politica actuală a cancelarului Olaf Scholz în ceea ce privește sprijinul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia. Ei critică refuzul Germaniei de a permite Ucrainei să folosească armele furnizate de Berlin în atacuri pe teritoriul Rusiei.

Oficialii baltici au avertizat că o astfel de poziție creează doar o aparență de sprijin pentru Ucraina și îi poate permite Rusiei să câștige un avantaj. Dacă Moscova obține progrese semnificative în estul Ucrainei, guvernele statelor baltice și cel al Poloniei ar putea decide trimiterea de trupe în Ucraina, chiar înainte de o desfășurare a armatei ruse pe propriile lor teritorii, avertizează Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Estonia a declarat pentru Business Insider că țara nu discută despre desfășurarea de trupe în Ucraina pentru roluri active de luptă.

De asemenea, un purtător de cuvânt al Ministerului polonez al Apărării Naționale a declarat “Nu luăm în considerare ideea de a trimite soldați polonezi în Ucraina, așa că ne este dificil să comentăm astfel de informații din presă”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…

Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19

Președintele american Joe Biden a fost testat pozitiv pentru COVID-19 miercuri, în…