Partidul Ecologist Român a creat o surprinză neplăcută pentru alegătorii din Constanța. Adrian Bîlbă, candidatul PER la funcția de primar, s-a retras din cursa electorală și îl va susține pe contracandidatul său de la PSD, Horia Constantinescu.

Această decizie a luat prin surprindere comunitatea ecologistă, care își pusese speranțele în Adrian Bîlbă ca un apărător al valorilor verzi în administrația locală.

Partidul Verde se declară dezgustat de gestul lui Bîlbă și îndeamnă constănțenii să nu dea “verdele pe roșu”

Copreședintele Partidului Verde, Marius Lazăr , s-a arătat profund dezamăgit și dezgustat de acest gest.

“Este de neînțeles cum un ecologist se retrage în fața unui pesedist, știut fiind faptul că PSD este cel care a mutilat și betonat verdele din municipiul Constanța”, a declarat Lazăr.

Partidul Verde s-a înscris în cursa pentru Consiliul Local, unde se regăsește pe poziția 8 pe buletinul de vot. Lista Partidului Verde este deschisă de Sorin Belu, un activist de mediu cunoscut pentru lupta sa împotriva defrișărilor și pentru promovarea unor politici de dezvoltare durabilă. Belu militează activ pentru protejarea spațiilor verzi și implementarea unor soluții ecologice în gestionarea orașului.

În ceea ce privește alegerile pentru funcția de primar, Partidul Verde a ales să îl susțină pe independentul Andrei Popescu, cunoscut pentru implicarea sa în proiecte de mediu și pentru opoziția sa față de proiectele imobiliare care afectează spațiile verzi din Constanța.

Comunicat Partidul Verde

“Ce vi se întâmplă în aceste zile este cel puțin dureros. Nu este rușine mai mare și dezamăgire mai profundă ca atunci când persoana în care ți-ai pus toate speranțele că va lupta pentru idealurile ecologiste, că te va reprezenta cu demnitate și onoare în alegeri, alege să te trădeze, să se retragă din cea mai importantă competiție electorală, cea pentru funcția de primar.

Alte știri:  Ministrul Mediului propune împușcarea urșilor care se apropie la mai puțin de un kilometru de o localitate

Am luat și noi act, cu stupoare, nu doar de pasul înapoi făcut de candidatul PER în cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al municipiului Constanța, al cărui nume nu credem că merită să fie menționat, ci și de susținerea acestuia pentru cel care, până mai ieri, îi era competitor, candidatul PSD.

Este de neînțeles cum un ecologist se retrage în fața unui pesedist, știut fiind faptul că PSD este cel care a mutilat și betonat verdele din municipiul Constanța. Dacă eu, în calitate de președinte al Partidului Verde, sunt dezgustat și dezamăgit, nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă în inimile voastre.

În fața acestui gest reprobabil, vă rog să nu dați verdele pe roșu, vă invit să ne reunim într-o singură familie Verde europeană și vă îndemn să îl susținem, împreună, pe independentul Andrei Popescu, la aceste alegeri locale.

Vă chem să-i lăsăm pe combinatorii PERfizi cu ale lor combinații iar noi, împreună, să ne ocupăm de lucrurile serioase.

Pentru un oraș Verde, fără interese!”

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…