Un lucrător medical al secției ATI de la Spitalul Județean Sibiu a povestit, pentru publicatia Turnul Sfatului, că, cel puțin până în luna februarie, pacienții bolnavi de covid in stare gravă erau sedați puternic indiferent de nevoi, chiar și cu câte trei medicamente odată.

Fostul angajat spune, într-un interviu acordat publicatiei din Sibiu, că bolnavii în fază critică erau legați de mâini și de picioare, iar mulți pacienți au murit sufocați.

Pacienții sunt efectiv legați de pat, de mâini și de picioare, în momentul în care nu mai pot respira și încep să se agite, susține cadrul medical. Un tratament inuman este probat cu fotografii făcute în ATI, în care se văd mâinile cu pielea ruptă din cauza feșei cu care au fost legați, conform articolului din Turnul Sfatului.

„În insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. Cum îți explici că vine din spital un caz. O doamnă operată, «deschisă, închisă» de un chirurg anume. O ciroză hepatică. S-a gândit să o ducă în modular să mai moară unul de COVID. Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, spune cadrul medical, care nu își divulgă identitatea, conform turnulsfatului.ro.

Acesta susține că oamenii sunt injectatați cu anestezice și sedative extrem de puternice. El spune că nu există niciun bolnav care a fost intubat și a plecat în viață de pe secția ATI. Oamenii mor, pur și simplu, asfixiați. Un tratament absolut inuman pe care cadul medical îl poate dovedi cu fotografiile făcute în secția ATI.

”Eu nu m-am făcut asistent să-i omor prin sedare. Nu vreau ca mama mea să se răsucească în mormânt, să spună «ăsta nu e copilul meu». Din prima zi când am intrat, m-am îmbrăcat și mi s-a făcut rău. Mă închinam, nu-mi venea să cred. Am mers acasă, nu se poate. Salvatorul nu poate fi criminal, el trebuie să salveze vieți. Ce am văzut eu nu poate fi închipuit de o viață de om. Am văzut oameni care efectiv mor de vii. (…) Nu am văzut pe nimeni intubat care să fie apoi detubat la ATI Sibiu. O singură doamnă am văzut că a deschis ochii, intubată fiind, cu sedare în venă. Sunt convinsă că acea femeie a murit de vie. Și altă femeie, și alți bărbați. Ei practic nu mor de COVID, mor de clostridium, mor asfixiați, mor sedați”, a mai dezvăluit medicul.

Alin Bratu de la site-ul Turnul Sfatului, din Sibiu, spune pentru Europafm că, potrivit statisticilor oficiale, la secția ATI a Spitalului Județean, mortalitatea este uriașă, dublă față de alte unități sanitare:

„Mortalitatea în ultimele 6 luni e de 75.76%, au fost 392 de persoane internate și au decedat 297, iar per total, mortalitatea e de 71,51%.”

Procurorii s-au autosesizat si au intocmit un dosar penal pentru infractiunea de omor

„Având în vedere articolul din Turnul Sfatului, vom deschide un dosar cu privire la infracțiunea de omor. Urmează ca un procuror din cadrul Parchetului să facă cercetări în cauză”, a spus Ion Veştemean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…