O femeie aflată în ultima lună de sarcină a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru hernie la Spitalul din Târgu Jiu, în ciuda faptului că acuza dureri de naștere la momentul în care a fost adusă la unitatea medicală. Personalul medical nu a realizat că pacienta era însărcinată în nouă luni.

Conducerea spitalului din Târgu Jiu a anunțat inițierea unei anchete în acest caz pentru a clarifica circumstanțele care au dus la această situație regretabilă.

Femeia a ajuns la spital acuzând dureri abdominale intense. După consultarea medicală, a fost diagnosticată cu o hernie intestinală. Atât pacienta, cât și medicii care au examinat-o nu erau conștienți de sarcina în curs, femeia neavând cunoștință de aceasta.

Fără a i se realiza analize și ecografii prealabile, femeia a fost dusă direct în sala de operație a secției de chirurgie, unde i s-a administrat anestezia, iar chirurgul a început intervenția.

Abia în timpul intervenției chirurgicale, medicul a realizat că pacienta era însărcinată și că sarcina era în stadiu avansat, iar durerile resimțite erau de fapt contracții de naștere.

Medicul a fost nevoit să efectueze o cezariană de urgență pentru a salva viața mamei și a copilului. Un neonatolog a fost chemat în grabă pentru a prelua nou-născuta, o fetiță care cântărește 3,200 de kilograme.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri că, din informațiile pe care le-a primit, viața femeii nu a fost pusă în pericol. Totuși, s-a subliniat că este necesară o investigație amănunțită pentru a se stabili exact cauzele acestei confuzii.

“Nu pot oferi detalii despre fiecare procedură medicală aplicată de medicii din România, cum a fost cazul de la Botoșani, dar aștept mai multe informații cu privire la această situație legată de procedură și responsabilitatea medicală”, a afirmat Ministrul Sănătății, conform News.ro.

Alte știri:  Germania: Poliția din Hamburg a împușcat un bărbat înarmat cu un topor înainte de un meci de la Euro 2024
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…