foto – REUTERS/Baz Ratner
Directorul CIA, William Burns, a declarat miercuri Senatului SUA că Rusia a adunat suficiente forțe militare și echipamente la granița Ucrainei pentru a permite o incursiune rusă în țară.

Burns și-a exprimat îngrijorarea cu privire la desfășurarea militară rusă în regiunile Crimeea și Donbass în ultimele patru săptămâni.

Directorul CIA, care a fost ambasador în Rusia, a spus că experiența l-a învățat „să nu subestimeze modalitățile prin care președintele Vladimir Putin și conducerea rusă își pot arata forța”.

„Comasarea militarilor ruși în Crimeea și aproape de granița Donbass este o preocupare serioasă”, a declarat Burns Comitetului de Informații al Senatului.

Trimiterea forțelor, tancurilor și vehiculelor militare la frontieră, nu este doar un semnal de alarmă, a explicat el.

Vorbind alături de directorul serviciilor de informații naționale Avril Haines, directorul Biroului Federal de Investigații Chris Wray, directorul Agenției Naționale de Securitate, generalul Paul Nakasone și directorul Agenției de Informații pentru Apărare, generalul Scott Berrier, Burns a declarat Senatului că agențiile de informații americane au schimbat informații cu aliații europeni cu privire la escaladare și că o parte a scopului apelului președintelui Joe Biden către Vladimir Putin marți a fost de a „înregistra foarte clar seriozitatea preocupării noastre”.

Casa Albă a spus că Joe Biden „a subliniat angajamentul neclintit al SUA față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

„Președintele și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea bruscă a militarilor ruși în Crimeea ocupată și la granițele Ucrainei și a cerut Rusiei să scadă tensiunea”.

După apel, au fost lansate imagini despre mai multe vehicule militare ruse care se îndreptau spre frontieră, pe fondul rapoartelor despre bombardamentele de la Donetsk din Ucraina.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…