Președintele Joe Biden l-a trimis pe spionul de vârf al Statelor Unite pentru a se întâlni luni în secret cu șeful talibanilor, în cadrul unei întâlniri diplomatice la cel mai înalt nivel de când grupul militant a preluat capitala Afganistanului, a informat marți Washington Post.

Mai mulți oficiali S.U.A, care au vorbit cu condiția anonimatului pentru Washington Post, au declarat că directorul CIA, William Burns, s-a întâlnit luni cu liderul taliban Abdul Ghani Baradar la Kabul, în timp ce administrația Biden continuă eforturile de evacuare a cetățenilor și a aliaților în mijlocul haosului de pe aeroportul din Kabul.

Reprezentanții Agenției Centrale de Informații și cei ai Casei Albe nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Între timp, forțele occidentale de pe aeroportul din Kabul lucrează pentru a scoate oamenii din Afganistan înainte de termenul limită din 31 august, în timp ce Biden se confruntă cu o presiune tot mai mare pentru a negocia mai mult timp pentru transportul aerian de mii de oameni blocați.

Haosul răspândit punctat de violența sporadică a cuprins aeroportul din Kabul, trupele occidentale și agenții de securitate afgani alungând mulțimile disperate să fugă după preluarea de către talibani a capitalei afgane, pe 15 august.

Țările care au evacuat aproximativ 50.000 de persoane în ultimele 10 zile încearcă să respecte termenul convenit anterior cu talibanii pentru retragerea forțelor străine, a declarat pentru Reuters un diplomat NATO.

“Fiecare membru al forței străine lucrează într-un ritm de război pentru a respecta termenul limită”, a declarat oficialul, care a refuzat să fie identificat.

Liderii țărilor G7 – Marea Britanie, Canada, Franța Germania, Italia, Japonia și Statele Unite – se vor întâlni marți pentru a discuta criza.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…