Directorul CIA, William Burns, a declarat că a comunicat, în cadrul unei întâlniri cu șeful spionajului rus, “consecințele grave” care ar urma dacă Moscova ar folosi vreodată o armă nucleară, un avertisment pe care Burns a spus că omologul său rus “l-a înțeles”.

În cadrul unui interviu televizat, Burns a declarat că șeful serviciilor de informații rusești a dat dovadă, în cadrul întâlnirii din noiembrie, de “un sentiment de mândrie și aroganță” care reflectă convingerile lui Putin “că poate face ca timpul să lucreze pentru el, că el crede că îi poate distruge pe ucraineni, că îi poate uza pe aliații noștri europeni, că oboseala politică se va instala în cele din urmă”.

Această conversație, în care șeful CIA a avertizat asupra consecințelor dacă Rusia ar desfășura o armă nucleară în Ucraina, a fost “destul de descurajantă”, a declarat Burns.

Burns a spus că îl vede pe Putin ca fiind “destul de hotărât” să continue războiul, în ciuda victimelor, a deficiențelor tactice și a daunelor economice și de reputație pentru Rusia.

“Cred că Putin este, în acest moment, cu totul prea încrezător în capacitatea sa … de a uza de Ucraina”, a declarat Burns.

Burns a mai spus că Putin subestimează hotărârea SUA de a sprijini Ucraina, afirmând că, din experiența sa, liderul rus consideră că americanii au “o tulburare de deficit de atenție și că vom trece la o altă problemă în cele din urmă”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook