Organizația Mondială a Sănătății a avertizat luni încă o dată națiunile împotriva „politizării” pandemiei COVID-19, spunând că aceasta a dus la confuzie și lipsă de respect față de știință și a înrăutățit pandemia.

La briefing-ul periodic al agenției, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că săptămâna trecută a înregistrat cel mai mare număr de cazuri COVID-19 raportate de la începutul pandemiei. Multe națiuni din emisfera nordică înregistrează, de asemenea, o creștere a spitalizărilor, cu unități de terapie intensivă care se umple în Europa și America de Nord.

Tedros a declarat în ultimele zile că mai mulți lideri din întreaga lume și-au evaluat critic situațiile și au luat măsuri, cum ar fi implementarea blocajelor, lucrul și studiul de acasă și alte restricții pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului.

El a spus că OMS înțelege modul în care aceste restricții duc la „oboseală pandemică”, precum și efectulreal pe care îl au asupra oamenilor. El a spus însă că guvernele și cetățenii nu pot renunța, menționând că nu există „soluții magice” , ci doar o muncă grea din partea liderilor și a societății la toate nivelurile.

„Știința continuă să ne spună adevărul despre acest virus. Cum să-l stapaniti, să-l suprimați și să-l opriți de la întoarcere și cum să salvați vieți printre cei pe care îi ajunge ”, a spus șeful OMS.

Tedros a spus că țările care au urmat știința au suprimat virusul și au redus la minimum decesele.

Dar, a spus el, „acolo unde a existat o diviziune politică la nivel național; acolo unde a existat o lipsă de respect flagrant pentru profesioniștii din domeniul științei și sănătății, confuzia s-a răspândit și au crescut cazurile și decesele. “

Alte știri:  Marine Le Pen, anchetată în Franța pentru delapidare și fraudă

Directorul general a spus: „ceea ce va salva vieți este știința, soluțiile și solidaritatea”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook