Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost găsit vinovat de fraudă pe scară largă de către un tribunal rus, relatează Reuters.

Procurorii ruși încearcă să-l mute pe Navalnîi într-o colonie penală de maximă securitate pentru 13 ani, sub acuzația de fraudă și sfidare a instanței.

“Navalny a comis fraudă, adică furtul proprietății altcuiva prin înșelăciune”, a citit judecătoarea Margarita Kotova în verdict, potrivit Tass.

Navalnîi ispășește deja o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o tabără de prizonieri la est de Moscova pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată în legătură cu acuzațiile despre care spune că au fost inventate pentru a-i zădărnici ambițiile politice.

El a fost reținut după sosirea sa la Moscova de la Berlin, unde a petrecut mai multe luni recuperându-se după otrăvirea cu agentul neurotoxic Novichok – un atac pe care el îl atribuie serviciilor de securitate rusești și însuși președintelui rus Vladimir Putin.

În ianuarie, Rusia i-a adăugat pe Navalnîi și pe principalii săi colaboratori în registrul federal al “extremiștilor și teroriștilor”, potrivit Serviciului federal rus de monitorizare financiară. Fundația sa anticorupție (FBK) a fost, de asemenea, interzisă de instanțele rusești anul trecut ca organizație “extremistă”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Raport. China operează peste 100 de secții de poliție în întreaga lume, inclusiv în România

Beijingul a înființat peste 100 de “secții de poliție” în întreaga lume…

Rusia susține că nu va exporta petrol în cadrul plafonului de preț impus de Occident

Rusia nu va exporta petrol care face obiectul unei restricții de preț…

“Taxa pe soare”: USR acuză Guvernul că vrea să impoziteze gospodăriile care au instalate panouri fotovoltaice

USR a acuzat Guvernul că a emis o ordonanță de urgență care…

Olaf Scholz avertizează Occidentul să evite un nou război rece

Cancelarul german Olaf Scholz a avertizat Occidentul să evite crearea unui nou…