Criticul Kremlinului, Alexei Navalnîi, a fost găsit vinovat de fraudă pe scară largă de către un tribunal rus, relatează Reuters.

Procurorii ruși încearcă să-l mute pe Navalnîi într-o colonie penală de maximă securitate pentru 13 ani, sub acuzația de fraudă și sfidare a instanței.

“Navalny a comis fraudă, adică furtul proprietății altcuiva prin înșelăciune”, a citit judecătoarea Margarita Kotova în verdict, potrivit Tass.

Navalnîi ispășește deja o pedeapsă de doi ani și jumătate într-o tabără de prizonieri la est de Moscova pentru încălcarea condițiilor de eliberare condiționată în legătură cu acuzațiile despre care spune că au fost inventate pentru a-i zădărnici ambițiile politice.

El a fost reținut după sosirea sa la Moscova de la Berlin, unde a petrecut mai multe luni recuperându-se după otrăvirea cu agentul neurotoxic Novichok – un atac pe care el îl atribuie serviciilor de securitate rusești și însuși președintelui rus Vladimir Putin.

În ianuarie, Rusia i-a adăugat pe Navalnîi și pe principalii săi colaboratori în registrul federal al “extremiștilor și teroriștilor”, potrivit Serviciului federal rus de monitorizare financiară. Fundația sa anticorupție (FBK) a fost, de asemenea, interzisă de instanțele rusești anul trecut ca organizație “extremistă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…