Potrivit unui deputat din partidul de guvernământ al Rusiei, generalul Serghei Surovikin, care este comandant adjunct al operațiunilor militare rusești din Ucraina, se “odihnește” și nu este disponibil pentru moment.

Surovikin nu a mai fost văzut în public de la revolta armată de luna trecută a mercenarilor Wagner. Andrei Kartapolov, șeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat, a făcut anunțul într-o înregistrare video postată pe rețelele de socializare.

Surovikin, cunoscut și sub numele de “Generalul Armageddon”, a fost văzut ultima dată în public când a lansat un apel video prin care îndemna la oprirea revoltei din 23-24 iunie a luptătorilor grupului de mercenari Wagner al lui Evgheni Prigojin, în timp ce aceasta era încă în desfășurare. S-a raportat că avea relații bune cu Wagner și cu Prigozhin. Cu toate acestea, un raport al New York Times, bazat pe o informare a serviciilor de informații americane, a declarat luna trecută că Surovikin a avut cunoștință în avans de revoltă și că autoritățile ruse verifică dacă a fost complice.

Luna trecută au existat rapoarte potrivit cărora Surovikin ar fi fost arestat, dar nu a existat nicio confirmare oficială în acest sens, iar Kremlinul a refuzat să răspundă la întrebări despre el. Revolta, despre care președintele Vladimir Putin a spus că ar fi putut înclina Rusia spre un război civil, a fost cea mai mare provocare la adresa autorității șefului de la Kremlin de când a preluat puterea, în urmă cu peste 23 de ani.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook