Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că prețurile europene la gaze naturale ar putea ajunge la 2000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz, în urma deciziei Germaniei de a bloca gazoductul Nord Stream 2.

“Cancelarul german Olaf Scholz a dat instrucțiuni pentru a opri certificarea gazoductului Nord Stream 2. În regulă. Bine ați venit într-o lume nouă în care europenii vor plăti în curând 2.000 de euro pentru o mie de metri cubi de gaz! “, a afirmat Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.

Prețul gazului a crescut cu 10%, potrivit anunțului cancelarului german, și a ajuns la 900 de dolari pe mia de metri cubi, anunță agențiile TASS și Ria Novosti.

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat marți că certificarea gazoductului Nord Stream 2 nu poate continua, având în vedere ultimele acțiuni ale Rusiei.

Conducta dintre Rusia și Germania a fost finalizată în septembrie anul trecut, dar nu a fost pusă în funcțiune.

Marți dimineață, ministrul german al Energiei, Robert Habeck, a decis să retragă cererea de autorizare a gazoductului Rusia-Germania.

“Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a declarat Scholz într-o conferință de presă la Berlin.

Imediat după anunțul Germaniei, Comisia Europeană a anunțat că aprovizionarea cu energie a Europei nu va fi afectată de blocarea proiectului Nord Stream 2.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook