Direcția Națională Anticorupție (DNA) a deschis un dosar penal pentru a ancheta posibile acte de corupție în rândul anumitor funcționari cu atribuții de control, ca urmare a exploziilor produse la stația de butelii GPL din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița.

Potrivit unui comunicat al DNA, dosarul a fost deschis in rem pentru infracțiunea de abuz în serviciu, în cadrul căruia vor fi investigate posibile fapte de corupție săvârșite de unii funcționari publici cu responsabilități în domeniul controlului și autorizării activităților la stația GPL din Crevedia.

De asemenea, Parchetul General urmează să stabilească ce activități au fost desfășurate de societatea care administra stația de GPL în perioada anterioară exploziilor și cum au fost efectuate controalele dupa închiderea punctului de lucru în anul 2020, așa cum a declarat procurorul general Alex Florenta. Scopul anchetei este de a clarifica eventualele neglijențe sau acte de corupție care ar fi putut conduce la producerea tragediei de la Crevedia.

Două decese și peste 50 de răniți în urma exploziilor de la Crevedia. 9 pacienți arși au fost transferați la spitale din Belgia, Italia, Austria și Germania

Trei explozii violente urmate de un incendiu puternic au mobilizat o intervenție de proporții la Crevedia. Pompierii au reușit să stingă incendiul abia după mai bine de 5 ore, iar planul roșu de intervenție a fost încheiat abia în zori.

O femeie cu arsuri pe aproape tot corpul a decedat duminică la spital, iar soțul ei a încetat din viață sâmbătă seara, din cauza unui infarct.

Dintre cele aproximativ 60 de victime, 43 sunt pompieri, polițiști sau jandarmi. Unii au arsuri pe mare parte din corp și sunt în stare critică.

Alte știri:  Curtea de Apel București menține decizia de achitare a torționarilor disidentului Gheorghe Ursu
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…