Medicul șef adjunct al spitalului rus, unde liderul opoziției, Alexey Navalny, a fost tratat imediat după ce a fost otrăvit a murit, potrivit unui comunicat publicat joi de spital.

Serghei Maximishin, care era medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a murit la vârsta de 55 de ani, potrivit spitalului.

“Cu regret, vă informăm că … medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare al spitalului de urgență №1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a murit brusc”, spitalul a spus într-o declarație, care nu menționa o cauză de deces.

Navalny a fost internat inițial la unitatea de urgență nr. 1 din Omsk pe 20 august, după ce s-a îmbolnăvit într-un avion care se îndrepta spre Moscova.

Maximishin nu a oferit nicio informare de presă la momentul internării lui Navalny. În calitate de medic șef adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, el a fost unul dintre cei mai înalți medici din spital.

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Navalny, a confirmat că Maximishin a fost însărcinat cu tratarea liderului opoziției.

“Serghei Maximishin a fost șeful departamentului care l-a tratat pe Alexey Navalny și a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN.

“Știa mai mult decât oricine altcineva despre starea lui Alexey, așa că nu pot respinge posibilitatea unui asasinat”, a adăugat el.

“Cu toate acestea, sistemul de îngrijire a sănătății din Rusia este foarte slab și nu este neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații despre moartea sa”, a continuat Volkov.

Alte știri:  A murit Costel Corduneanu, liderul lumii interlope din Iași

Ministrul Sănătății din regiunea Omsk a declarat că Maximishin a lucrat la spital timp de 28 de ani și a salvat mii de vieți .

“A readus foarte multi oameni la viată. Ne va fi foarte dor de Dr. Maximishin. A plecat prea devreme și din această cauză durerea pierderii este deosebit de amară”, a spus Alexander Murakhovsky într-o declarație.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

A murit Costel Corduneanu, liderul lumii interlope din Iași

Costel Corduneanu, cunoscut lider al clanului Cordunenilor din Iași și fost sportiv…

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…