Medicul șef adjunct al spitalului rus, unde liderul opoziției, Alexey Navalny, a fost tratat imediat după ce a fost otrăvit a murit, potrivit unui comunicat publicat joi de spital.

Serghei Maximishin, care era medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a murit la vârsta de 55 de ani, potrivit spitalului.

“Cu regret, vă informăm că … medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare al spitalului de urgență №1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a murit brusc”, spitalul a spus într-o declarație, care nu menționa o cauză de deces.

Navalny a fost internat inițial la unitatea de urgență nr. 1 din Omsk pe 20 august, după ce s-a îmbolnăvit într-un avion care se îndrepta spre Moscova.

Maximishin nu a oferit nicio informare de presă la momentul internării lui Navalny. În calitate de medic șef adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, el a fost unul dintre cei mai înalți medici din spital.

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Navalny, a confirmat că Maximishin a fost însărcinat cu tratarea liderului opoziției.

“Serghei Maximishin a fost șeful departamentului care l-a tratat pe Alexey Navalny și a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN.

“Știa mai mult decât oricine altcineva despre starea lui Alexey, așa că nu pot respinge posibilitatea unui asasinat”, a adăugat el.

“Cu toate acestea, sistemul de îngrijire a sănătății din Rusia este foarte slab și nu este neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații despre moartea sa”, a continuat Volkov.

Alte știri:  Rachetele rusești au lovit un spital de copii din capitala Ucrainei și au ucis cel puțin 20 persoane în mai multe orașe

Ministrul Sănătății din regiunea Omsk a declarat că Maximishin a lucrat la spital timp de 28 de ani și a salvat mii de vieți .

“A readus foarte multi oameni la viată. Ne va fi foarte dor de Dr. Maximishin. A plecat prea devreme și din această cauză durerea pierderii este deosebit de amară”, a spus Alexander Murakhovsky într-o declarație.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook