Medicul șef adjunct al spitalului rus, unde liderul opoziției, Alexey Navalny, a fost tratat imediat după ce a fost otrăvit a murit, potrivit unui comunicat publicat joi de spital.

Serghei Maximishin, care era medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a murit la vârsta de 55 de ani, potrivit spitalului.

“Cu regret, vă informăm că … medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare al spitalului de urgență №1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a murit brusc”, spitalul a spus într-o declarație, care nu menționa o cauză de deces.

Navalny a fost internat inițial la unitatea de urgență nr. 1 din Omsk pe 20 august, după ce s-a îmbolnăvit într-un avion care se îndrepta spre Moscova.

Maximishin nu a oferit nicio informare de presă la momentul internării lui Navalny. În calitate de medic șef adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, el a fost unul dintre cei mai înalți medici din spital.

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Navalny, a confirmat că Maximishin a fost însărcinat cu tratarea liderului opoziției.

“Serghei Maximishin a fost șeful departamentului care l-a tratat pe Alexey Navalny și a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN.

“Știa mai mult decât oricine altcineva despre starea lui Alexey, așa că nu pot respinge posibilitatea unui asasinat”, a adăugat el.

“Cu toate acestea, sistemul de îngrijire a sănătății din Rusia este foarte slab și nu este neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații despre moartea sa”, a continuat Volkov.

Ministrul Sănătății din regiunea Omsk a declarat că Maximishin a lucrat la spital timp de 28 de ani și a salvat mii de vieți .

“A readus foarte multi oameni la viată. Ne va fi foarte dor de Dr. Maximishin. A plecat prea devreme și din această cauză durerea pierderii este deosebit de amară”, a spus Alexander Murakhovsky într-o declarație.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Propunere legislativă pentru creșterea pedepselor în cazul traficului de droguri

O propunere legislativă care vizează creșterea pedepselor pentru traficul de droguri, denumită…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…