Medicul șef adjunct al spitalului rus, unde liderul opoziției, Alexey Navalny, a fost tratat imediat după ce a fost otrăvit a murit, potrivit unui comunicat publicat joi de spital.

Serghei Maximishin, care era medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk, a murit la vârsta de 55 de ani, potrivit spitalului.

“Cu regret, vă informăm că … medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare al spitalului de urgență №1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a murit brusc”, spitalul a spus într-o declarație, care nu menționa o cauză de deces.

Navalny a fost internat inițial la unitatea de urgență nr. 1 din Omsk pe 20 august, după ce s-a îmbolnăvit într-un avion care se îndrepta spre Moscova.

Maximishin nu a oferit nicio informare de presă la momentul internării lui Navalny. În calitate de medic șef adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, el a fost unul dintre cei mai înalți medici din spital.

Leonid Volkov, șeful de cabinet al lui Navalny, a confirmat că Maximishin a fost însărcinat cu tratarea liderului opoziției.

“Serghei Maximishin a fost șeful departamentului care l-a tratat pe Alexey Navalny și a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN.

“Știa mai mult decât oricine altcineva despre starea lui Alexey, așa că nu pot respinge posibilitatea unui asasinat”, a adăugat el.

“Cu toate acestea, sistemul de îngrijire a sănătății din Rusia este foarte slab și nu este neobișnuit ca medicii de vârsta lui să moară brusc. Mă îndoiesc că vor exista investigații despre moartea sa”, a continuat Volkov.

Ministrul Sănătății din regiunea Omsk a declarat că Maximishin a lucrat la spital timp de 28 de ani și a salvat mii de vieți .

“A readus foarte multi oameni la viată. Ne va fi foarte dor de Dr. Maximishin. A plecat prea devreme și din această cauză durerea pierderii este deosebit de amară”, a spus Alexander Murakhovsky într-o declarație.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Trump este așteptat să se predea procurorului din Manhattan la începutul săptămânii viitoare, după ce a fost pus oficial sub acuzare

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite, a fost pus sub acuzare…

Un acvariu din Florida va elibera o balenă ucigașă după mai bine de 50 de ani de captivitate

Un acvariu din Florida a ajuns la un acord cu apărătorii drepturilor…

Lukașenko susține că Belarusul este amenințat de Occident și cere protecție nucleară din partea Rusiei

Președintele belarus, Alexander Lukașenko, a afirmat că țara sa este amenințată de…

Wimbledon permite jucătorilor ruși și bieloruși să revină în turneu

Jucătorii de tenis din Rusia și Belarus vor putea participa anul acesta…

CFR Călători retrage locomotivele similare cu cea implicată în accidentul de la Galați

CFR Călători a anunțat vineri retragerea imediată a locomotivelor de același tip…

Constanța: Cetățean ucrainean prins la frontieră cu 1.200 pistoale suspecte de a fi letale

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au depistat, într-un camion încărcat…

Percheziții de amploare la funcționari acuzați de obținerea ilegală a fondurilor destinate refugiaților ucraineni

Poliţiștii din Maramureş au efectuat vineri peste 200 de percheziții într-un dosar…

Turcia a aprobat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate aderarea Finlandei la NATO, devenind astfel…