Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boșutar şi doi jurnalişti au ajuns la spital, după ce au fost atacaţi cu bâte și topoare , joi seara, în zona Vatra Dornei din județul Suceava, de un grup de 20 de persoane, în timp ce filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure

Atacul în stil mafiot s-a produs într-o pădue din Coșna, județul Suceava. Cei trei au ajuns la spital, iar aparatura le-a fost distrusă.

„Ne-au atacat cu furci și topoare. Printre atacatori se afla și inginerul silvic și proprietarul pădurii. Nu am putut avea niciun dialog cu ei. Nu strigau decât atât: Vă omor!, Vă omor”, a relatat la Digi24, jurnalistul Mihai Dragolea.

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar a povestit, pentru NewsBucovina, cum s-a petrecut totul. Acesta a explicat că cei trei bărbați au anunțat autoritățile, pentru constatare, în momentul în care au identificat mai multe cioate.

Tiberiu Boșutar a evitat să spună cine l-a atacat pentru că i s-a transmis că îi este cunoscută familia și unde stă. „ M-au dezbrăcat în pielea goală, au spus că mașina rămâne acolo și m-au trimis în fundul gol să merg acasă. Asta am trăit eu azi”, a spus Boșutar.

Acesta a spus că deși a trecut prin aceste umilințe nu a trăit atâta umilință cât au trăit-o cei care au plecat din țară de zeci de ani. „Nu reclam un pădurar. Reclam un sistem depășit de situație. Nu mor eu din asta și nu mă las”, a spus Boșutar.

Câțiva dintre atacatori au fost identificați și sunt în prezent audiați la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…