Doi piloți ai Air France au fost suspendați după ce s-au bătut fizic în cabina de pilotaj pe un zbor Geneva-Paris în luna iunie, a declarat duminică un oficial al companiei aeriene.

Potrivit publicației elvețiene La Tribune, copilotul și pilotul s-au luat la bătaie imediat după decolare și s-au apucat reciproc de gulere după ce unul dintre ei părea că l-a lovit pe celălalt. Un membru al personalului de cabină a intervenit și a petrecut tot zborul în cabina de pilotaj alături de piloți, potrivit raportului.

Vestea altercației s-a răspândit după ce BEA din Franța, care efectuează investigații în domeniul aviației, a publicat miercuri un raport în care susține că anumiți piloți ai Air France nu sunt riguroși în respectarea protocolului în cazul unui incident de siguranță.

Investigația este centrată pe o scurgere de combustibil care a avut loc pe un zbor Air France în decembrie 2020 de la Brazzaville, în Republica Congo, la Paris, când piloții au redirecționat aeronava, dar nu au oprit alimentarea motorului și nu au aterizat cât mai repede posibil, așa cum prevedea procedura de scurgere. În pofida avertismentului din raportul BEA că motorul ar fi putut lua foc, avionul a efectuat o aterizare sigură în Ciad.

Raportul a afirmat că unii piloți acționează pe baza propriei analize a circumstanțelor, în loc să respecte regulile de siguranță, și a evidențiat trei cazuri comparabile între 2017 și 2022.

BEA a analizat, de asemenea, un incident care a avut loc în aprilie și care a implicat un zbor Air France de la JFK din New York care a avut probleme cu controlul zborului în timp ce se apropia de aterizarea la Paris.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *