Doi presupuși membri ai unui cartel de droguri au fost împușcați joi pe malul mării, în apropiere de stațiunea mexicană Cancun, în ceea ce oficialii de stat au descris ca fiind o reglare de conturi între traficanții de droguri.

Biroul procurorului general din statul Quintana Roo a declarat că traficanții s-au confruntat pe o plajă din Bahia Petempich, Puerto Morelos.

Niciun turist nu a fost rănit grav sau răpit”, a declarat pe Twitter secretariatul de securitate al statului Quintana Roo.

Aproximativ 15 atacatori, care ar fi fost înarmați cu „arme de asalt”, au năvălit în zona plajei, ucigând un presupus traficant de droguri, potrivit știrilor locale. Cel puțin o persoană neidentificată a fost rănită după ce a fost lovită cu tocul unei arme.

Ziarul local Reforma a citat un raport al poliției care descrie „un al doilea traficant de droguri”, care a încercat să se ascundă într-o cameră de hotel, dar a fost împușcat.

Procuratura de stat Quintana Roo a pus incidentul pe seama unei „confruntări” dintre bandele de traficanți de droguri.

Incidentul a stârnit teroare în rândul oaspeților hotelului.

„Bărbații cu arme au luat cu asalt pe plajă și au început să tragă”, a scris pe Twitter Andrew Krop, un oaspete al hotelului. „Vă rugăm să răspândiți vestea și să obțineți ajutor în acest sens. Habar n-am ce să fac.”

Incidentul are loc la două săptămâni după ce un blogger din California și un turist german au fost uciși într-un restaurant din stațiunea Tulum din apropiere, în timpul unui schimb de focuri între presupuși membri ai unei bande.

„A fost doar ultimul dintr-o serie de atacuri în zona turistică din Tulum”, a declarat Vicente Carrera, editorul site-ului de știri Noticaribe.

Cancún și Riviera Maya, care se desfășoară spre sud, atrag anual milioane de turiști și reprezintă o sursă majoră de venit străin pentru Mexic.

Dar regiunea a fost afectată de violență, deoarece cartelurile de droguri se luptă pentru teritorii,

În Cancún, se crede că cel puțin patru carteluri își dispută rutele de introducere ilegală de cocaină din America de Sud și o piață locală de droguri care vizează turiștii și localnicii.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…