Administrația Biden a declarat că nu va ridica interdicția de intrare a majorității vizitatorilor din Europa, Marea Britanie și Brazilia, la mai puțin de o oră după ce președintele Donald Trump a dispus încetarea restricțiilor de călătorie Covid-19.

„Odată cu înrăutățirea pandemiei și cu apariția unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricțiile privind călătoriile internaționale”, a scris pe twitter, purtătoarea de cuvânt a președintelui ales Joe Biden, Jen Psaki.

Trump a introdus pentru prima dată restrictiile de calatorie în martie, într-un efort de a reduce răspândirea virusului, deși Covid-19 circula deja în SUA înainte de atunci.

Luni seara, el a emis o proclamație care anulează restricțiile, cu doar două zile înainte de inaugurarea lui Biden. Regulile interzic intrarea în SUA pentru majoritatea cetățenilor non-SUA precum Brazilia, cele 26 de țări din spațiul Schengen din Europa, Irlanda sau Marea Britanie.

Proclamația lui Trump de luni a venit la mai puțin de o săptămână după ce SUA au spus că vor solicita călătorilor, inclusiv cetățenilor americani, care zboară în SUA din străinătate, să prezinte teste negative pentru Covid-19 înainte de a zbura. Această cerință intră în vigoare pe 26 ianuarie – în aceeași zi in care restricțiile de călătorie ar fi trebuit ridicate. Trump a spus că va păstra restricții privind călătoriile din Iran și China. O mare parte din Europa încă interzice calatoriile cetățenilor americani.

Companiile aeriene au cerut în repetate rânduri guvernului SUA să înlocuiască interdicțiile, care au contribuit la o scădere a cererii și pierderi de miliarde de dolari, cu teste Covid efectuate în prealabil. Volumele de călătorii internaționale au scăzut mai mult decât călătoriile interne în timpul pandemiei.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…