Administrația Biden a declarat că nu va ridica interdicția de intrare a majorității vizitatorilor din Europa, Marea Britanie și Brazilia, la mai puțin de o oră după ce președintele Donald Trump a dispus încetarea restricțiilor de călătorie Covid-19.

„Odată cu înrăutățirea pandemiei și cu apariția unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricțiile privind călătoriile internaționale”, a scris pe twitter, purtătoarea de cuvânt a președintelui ales Joe Biden, Jen Psaki.

Trump a introdus pentru prima dată restrictiile de calatorie în martie, într-un efort de a reduce răspândirea virusului, deși Covid-19 circula deja în SUA înainte de atunci.

Luni seara, el a emis o proclamație care anulează restricțiile, cu doar două zile înainte de inaugurarea lui Biden. Regulile interzic intrarea în SUA pentru majoritatea cetățenilor non-SUA precum Brazilia, cele 26 de țări din spațiul Schengen din Europa, Irlanda sau Marea Britanie.

Proclamația lui Trump de luni a venit la mai puțin de o săptămână după ce SUA au spus că vor solicita călătorilor, inclusiv cetățenilor americani, care zboară în SUA din străinătate, să prezinte teste negative pentru Covid-19 înainte de a zbura. Această cerință intră în vigoare pe 26 ianuarie – în aceeași zi in care restricțiile de călătorie ar fi trebuit ridicate. Trump a spus că va păstra restricții privind călătoriile din Iran și China. O mare parte din Europa încă interzice calatoriile cetățenilor americani.

Companiile aeriene au cerut în repetate rânduri guvernului SUA să înlocuiască interdicțiile, care au contribuit la o scădere a cererii și pierderi de miliarde de dolari, cu teste Covid efectuate în prealabil. Volumele de călătorii internaționale au scăzut mai mult decât călătoriile interne în timpul pandemiei.

Alte știri:  Incendiu la Centrala Nucleară de la Cernavodă, fără risc pentru populație
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…