Administrația Biden a declarat că nu va ridica interdicția de intrare a majorității vizitatorilor din Europa, Marea Britanie și Brazilia, la mai puțin de o oră după ce președintele Donald Trump a dispus încetarea restricțiilor de călătorie Covid-19.

„Odată cu înrăutățirea pandemiei și cu apariția unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricțiile privind călătoriile internaționale”, a scris pe twitter, purtătoarea de cuvânt a președintelui ales Joe Biden, Jen Psaki.

Trump a introdus pentru prima dată restrictiile de calatorie în martie, într-un efort de a reduce răspândirea virusului, deși Covid-19 circula deja în SUA înainte de atunci.

Luni seara, el a emis o proclamație care anulează restricțiile, cu doar două zile înainte de inaugurarea lui Biden. Regulile interzic intrarea în SUA pentru majoritatea cetățenilor non-SUA precum Brazilia, cele 26 de țări din spațiul Schengen din Europa, Irlanda sau Marea Britanie.

Proclamația lui Trump de luni a venit la mai puțin de o săptămână după ce SUA au spus că vor solicita călătorilor, inclusiv cetățenilor americani, care zboară în SUA din străinătate, să prezinte teste negative pentru Covid-19 înainte de a zbura. Această cerință intră în vigoare pe 26 ianuarie – în aceeași zi in care restricțiile de călătorie ar fi trebuit ridicate. Trump a spus că va păstra restricții privind călătoriile din Iran și China. O mare parte din Europa încă interzice calatoriile cetățenilor americani.

Companiile aeriene au cerut în repetate rânduri guvernului SUA să înlocuiască interdicțiile, care au contribuit la o scădere a cererii și pierderi de miliarde de dolari, cu teste Covid efectuate în prealabil. Volumele de călătorii internaționale au scăzut mai mult decât călătoriile interne în timpul pandemiei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…