Administrația Biden a declarat că nu va ridica interdicția de intrare a majorității vizitatorilor din Europa, Marea Britanie și Brazilia, la mai puțin de o oră după ce președintele Donald Trump a dispus încetarea restricțiilor de călătorie Covid-19.

„Odată cu înrăutățirea pandemiei și cu apariția unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricțiile privind călătoriile internaționale”, a scris pe twitter, purtătoarea de cuvânt a președintelui ales Joe Biden, Jen Psaki.

Trump a introdus pentru prima dată restrictiile de calatorie în martie, într-un efort de a reduce răspândirea virusului, deși Covid-19 circula deja în SUA înainte de atunci.

Luni seara, el a emis o proclamație care anulează restricțiile, cu doar două zile înainte de inaugurarea lui Biden. Regulile interzic intrarea în SUA pentru majoritatea cetățenilor non-SUA precum Brazilia, cele 26 de țări din spațiul Schengen din Europa, Irlanda sau Marea Britanie.

Proclamația lui Trump de luni a venit la mai puțin de o săptămână după ce SUA au spus că vor solicita călătorilor, inclusiv cetățenilor americani, care zboară în SUA din străinătate, să prezinte teste negative pentru Covid-19 înainte de a zbura. Această cerință intră în vigoare pe 26 ianuarie – în aceeași zi in care restricțiile de călătorie ar fi trebuit ridicate. Trump a spus că va păstra restricții privind călătoriile din Iran și China. O mare parte din Europa încă interzice calatoriile cetățenilor americani.

Companiile aeriene au cerut în repetate rânduri guvernului SUA să înlocuiască interdicțiile, care au contribuit la o scădere a cererii și pierderi de miliarde de dolari, cu teste Covid efectuate în prealabil. Volumele de călătorii internaționale au scăzut mai mult decât călătoriile interne în timpul pandemiei.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Regele Charles îl evacuează pe prințul Andrew din Palatul Buckingham

Prințul Andrew, căruia regina Elisabeta a II-a i-a retras onorurile regale și…

Liderul de rang înalt al ISIS, Bilal-al-Sudani, ucis într-o operațiune militară americană în Somalia

Administrația Biden a anunțat că forțele de operațiuni speciale americane au ucis…

Ucraina a doborât 47 din 55 de rachete rusești lansate în ultimele atacuri, afirmă comandantul-șef al forțelor ucrainene

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete trase…

SUA etichetează Grupul Wagner, susținut de Rusia, drept organizație criminală transnațională și impune noi sancțiuni

Statele Unite au impus noi sancțiuni grupului de mercenari Wagner, susținut de…

Ungaria se va opune prin veto sancțiunilor UE împotriva Rusiei privind energia nucleară

Ungaria se va opune prin veto oricăror sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva…

Avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu și cod galben de…