Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat că rachete rusești au pătruns în Polonia, membră a NATO, ucigând două persoane, potrivit The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, Piotr Mueller, nu a confirmat imediat informațiile, dar a declarat că liderii de vârf au organizat o reuniune de urgență din cauza unei “situații de criză”.

Presa poloneză a relatat că două persoane au murit marți după-amiază după ce un proiectil a lovit o zonă în care se uscau cereale în Przewodów, un sat polonez aflat în apropiere de granița cu Ucraina.

Mariusz Gierszewski, reporterul postului polonez de radio ZET, care a scris inițial că rachete rusești rătăcite au lovit Polonia, a postat pe Twitter o actualizare potrivit căreia rămășițele unei rachete doborâte au lovit probabil estul Poloniei.

Rusia a lansat valuri de raiduri cu rachete în Ucraina chiar în timp ce liderii G20 – inclusiv ministrul său de externe, Serghei Lavrov – se întâlneau în Bali. Autoritățile ucrainene au declarat că a fost vorba de un alt atac planificat care viza instalațiile de infrastructură energetică ale țării. Șapte milioane de locuințe au rămas fără energie electrică.

Moldova a fost de asemenea afectată de valul de rachete lansat astăzi de Rusia. Aceasta a raportat întreruperi masive de energie electrică după ce loviturile rusești au scos din funcțiune o linie electrică cheie care alimentează mica națiune, a declarat un oficial.

Zelenski a declarat că Rusia a tras cel puțin 85 de rachete, “majoritatea dintre ele asupra infrastructurii noastre energetice”, și a oprit curentul electric în multe orașe.

“Lucrăm, vom restabili totul. Vom supraviețui totul”, a declarat președintele ucrainean. Ministrul său al energiei a declarat că atacul a fost “cel mai masiv” bombardament asupra instalațiilor energetice din timpul invaziei rusești de aproape 9 luni, lovind atât sistemele de generare, cât și pe cele de transmisie a energiei.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…