Un tânăr care s-a vaccinat la un centru din Capitală susține că i-a fost administrat serul Moderna la rapel, deși prima doză a făcut-o cu serul Pfizer. Din acest motiv, el nu a putut inițial să obțină adeverința de vaccinare.

Alin-Alexandru Ionescu a fost vaccinat cu serul de la Pfizer, pe 24 februarie, la centrul de vaccinare numărul 5, din cadrul pavilionului Romexpo, din București. După trei săptămâni, tânărul s-a prezentat la rapel, pentru a primi a doua doză de Pfizer, insă acesta a fost vacciant din greseală cu serul de la Moderna.

„Cel care m-a repartizat m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deşi pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am şi adeverinţa de la vaccinarea din 24 februarie la mine. M-au lăudat că o am, în condiţiile în care majoritatea pacienţilor nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer”, spune bărbatul.

O situație asemănătoare s-a petrecut luna trecută, în Târgu Jiu, caz pentru care a fost deschis un dosar penal de neglijență în serviciu.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a transmis că a solicitat DSP București să demareze o anchetă în acest caz.

De asemenea, bărbatului îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel.

„S-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la acest centru pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor, în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate. Ii va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel”, a transmis CNCAV.

Președintele CNCAV Valeriu Gheorgiță l-a contactat telefonic pe bărbatul vaccinat cu două seruri diferite și i-a transmis că nu se impune reluarea schemei de imunizare.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…