Un tânăr care s-a vaccinat la un centru din Capitală susține că i-a fost administrat serul Moderna la rapel, deși prima doză a făcut-o cu serul Pfizer. Din acest motiv, el nu a putut inițial să obțină adeverința de vaccinare.

Alin-Alexandru Ionescu a fost vaccinat cu serul de la Pfizer, pe 24 februarie, la centrul de vaccinare numărul 5, din cadrul pavilionului Romexpo, din București. După trei săptămâni, tânărul s-a prezentat la rapel, pentru a primi a doua doză de Pfizer, insă acesta a fost vacciant din greseală cu serul de la Moderna.

„Cel care m-a repartizat m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deşi pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer. La cabinetul numărul 21 m-au preluat două doamne asistente, le-am arătat că am şi adeverinţa de la vaccinarea din 24 februarie la mine. M-au lăudat că o am, în condiţiile în care majoritatea pacienţilor nu o mai aduc la rapel, însă nimeni nu a mai verificat că pe ea scrie Pfizer”, spune bărbatul.

O situație asemănătoare s-a petrecut luna trecută, în Târgu Jiu, caz pentru care a fost deschis un dosar penal de neglijență în serviciu.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea a transmis că a solicitat DSP București să demareze o anchetă în acest caz.

De asemenea, bărbatului îi va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel.

„S-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la acest centru pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor, în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate. Ii va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel”, a transmis CNCAV.

Președintele CNCAV Valeriu Gheorgiță l-a contactat telefonic pe bărbatul vaccinat cu două seruri diferite și i-a transmis că nu se impune reluarea schemei de imunizare.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…