Comisia Europeană va prezenta până la sfârșitul anului noi propuneri legislative pentru combaterea evaziunii fiscale, a declarat miercuri comisarul fiscal al UE, Paolo Gentiloni, Parlamentului European.

Discuția fiscală din sesiunea plenară a parlamentului UE a fost adăugată la ordinea de zi după rapoartele din această săptămână cu privire la o scurgere mare de date fiscale, cunoscute colectiv sub numele de „Pandora Papers”, care a arătat cum cei bogați și puternici continuă să utilizeze sistematic companiile offshore pentru a-și reduce facturile fiscale, potrivit Reuters.

Deși optimizarea fiscală nu implică neapărat activități ilicite, impozitele reduse plătite de cei bogați prin ajutorul paradiselor fiscale sunt din ce în ce mai îndoielnice, mai ales că lumea încearcă să iasă din criza economică provocată de pandemia COVID-19.

Gentiloni le-a spus parlamentarilor că Comisia își va continua lupta împotriva evaziunii fiscale și va propune noi reguli pentru a extinde informațiile care trebuie schimbate automat între autoritățile fiscale naționale.

El a mai spus că Comisia va prezenta propuneri până la sfârșitul anului „pentru a combate utilizarea abuzivă a companiilor de tip shell în scopuri fiscale”. El nu a oferit detalii cu privire la această propunere, care a fost inclusă de mult timp într-o agendă preliminară a Comisiei.

Gentiloni a mai spus că executivul UE va propune noi reguli „privind publicarea cotelor efective de impozitare plătite de unele multinaționale”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…