“Este foarte putin probabil” ca noul coronavirus sa fi provenit dintr-un incident de laborator din China, potrivit unei misiuni comune care investighează originile pandemiei.

Dovezile de până acum sugerează că noul coronavirus ar fi fost transmis de la animale la oameni, dar echipa a declarat într-o conferință de presă că nu este încă sigur cu exactitate de la care animale au provenit sau de unde a avut loc acest lucru.

O echipă internațională de oameni de știință ai Organizației Mondiale a Sănătății, care lucrează cu experți din China, au cercetat cum a început pandemia COVID-19.

Echipa a vizitat locații cheie din Wuhan, unde au fost raportate primele cazuri, și a vorbit cu pacienții, primii respondenți și oamenii de știință chinezi.

Oamenii de știință au dezvăluit, de asemenea, că noul coronavirus ar fi putut circula în regiuni din afara Wuhan înainte de primele cazuri raportate.

Date nepublicate sugerează că mostre de SARS-CoV-2 au fost găsite cu câteva săptămâni înainte de primele cazuri raportate în Wuhan, a declarat Liang Wannian, șeful grupului de experți al Comisiei Naționale de Sănătate din China .

Cu toate acestea, el a spus că nu există dovezi că COVID s-a răspândit în Wuhan înainte de decembrie 2019, când au fost raportate primele cazuri, după ce oficialii au analizat probele de cercetare, vânzările de produse farmaceutice și dosarele spitalelor.

De asemenea, nu au existat dovezi de „focare mari” înainte de decembrie 2019 în Wuhan sau în altă parte, potrivit unui purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook