Elon Musk a abordat în ultimele săptămâni cercetători în domeniul inteligenței artificiale în legătură cu formarea unui nou laborator de cercetare pentru a dezvolta o alternativă la ChatGPT de la OpenAI, a relatat luni The Information, citând persoane care au cunoștință directă despre acest efort.

Musk, șeful Tesla și Twitter, l-a recrutat pe Igor Babuschkin, un cercetător care a părăsit recent unitatea de inteligență artificială DeepMind de la Google, potrivit raportului.

Raportul vine după ce ChatGPT, un chatbot bazat pe text, dezvoltat de OpenAI, care poate redacta proză, poezie sau chiar coduri de calculator la comandă, a câștigat o atenție sporită în Silicon Valley.

Musk, care a cofondat OpenAI împreună cu investitorul din Silicon Valley Sam Altman în 2015 ca startup non-profit, a părăsit consiliul de administrație al acesteia în 2018, dar a intervenit cu părerea sa despre chatbot, numindu-l “înfricoșător de bun”.

Musk și Babuschkin au discutat despre asamblarea unei echipe pentru a continua cercetarea în domeniul inteligenței artificiale, dar proiectul este încă în stadii incipiente, fără un plan concret de dezvoltare a unor produse specifice, se arată în raport, citând un interviu cu acesta din urmă.

Babuschkin a adăugat că nu a semnat oficial pentru inițiativa lui Musk, potrivit raportului.


Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram