Elveția, cel mai mare centru mondial pentru averi offshore, a înghețat active rusești în valoare de 5,75 miliarde de franci elvețieni, a declarat un oficial guvernamental elvețian.

Este probabil ca această cifră să crească și mai mult, a declarat astăzi Erwin Bollinger, un oficial de rang înalt din cadrul Agenției Secretariatului de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), care supraveghează sancțiunile, într-o conferință de presă, citat de Reuters:

“Astăzi, pentru prima dată, pot să vă dau o indicație cu privire la suma fondurilor înghețate. Până în prezent, SECO a fost notificat cu privire la fonduri și active în valoare totală de aproximativ 5,750 miliarde de franci elvețieni. Până acum, SECO a refuzat să ofere o estimare a amplorii activelor înghețate sau care ar putea face obiectul unor sancțiuni”, a declarat oficialul elvețian.

“Cifra citată, de mult peste 5 miliarde de franci, se referă la un instantaneu în timp. Odată cu apariția altor rapoarte și cu potențialele adăugiri pe listele de sancțiuni ale UE, pe care și Elveția și le-ar asuma, este probabil ca această cifră să crească și mai mult”, a adăugat Bollinger.

Băncile din Elveția dețin până la 213 miliarde de dolari din averea rusească, a estimat asociația industriei financiare a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…