Generalul-locotenent Iuri Kuznețov, un înalt funcționar al Ministerului Apărării din Rusia, a fost arestat luni dimineața în urma unei percheziții la vila sa din apropierea Moscovei, sub acuzația de corupție.

Kuznețov, în vârstă de 55 de ani, șeful Direcției Principale a Personalului din Ministerul Apărării, este suspectat că a primit o mită extrem de mare în timpul deținerii unei funcții anterioare la Statul Major al Forțelor Armate, unde a fost responsabil cu protejarea secretelor de stat.

Serviciul Federal de Securitate (FSB) a ridicat din locuința sa monede de aur, obiecte de lux și peste 1 milion de dolari în numerar. Soția sa, care a lucrat anterior în cadrul structurilor Ministerului Apărării, a fost și ea audiată.

Arestarea lui Kuznețov survine la doar câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a remaniat Guvernul, inclusiv prin înlocuirea ministrului Apărării, Serghei Șoigu, cu Andrei Belușov, un expert în economie și fost viceprim-ministru. Același lucru s-a întâmplat și cu adjunctul lui Șoigu, Timur Ivanov, arestat luna trecută pentru mită.

Potrivit experților, aceste schimbări par a fi o încercare a lui Putin de a sincroniza sectorul apărării cu restul economiei și de a strânge controlul asupra cheltuielilor militare în creștere, în contextul acuzațiilor de corupție în rândul înaltei conduceri militare.

Noul ministru al Apărării, Belușov, a declarat marți în fața Parlamentului că sarcina sa este de a integra mai strâns sectorul apărării în economia națională și de a crește eficiența cheltuielilor militare. El a subliniat totodată necesitatea atingerii obiectivelor Rusiei în Ucraina cu un număr minim de victime.

Remanierea a fost interpretată de multe surse ca un semnal că Putin dorește să impună mai multă disciplină și responsabilitate în rândurile conducerii militare, după criticile dure primite pentru eșecurile din Ucraina.

Alte știri:  Constanța: Șase copii au fost internați în spital după ce au fost spălați cu o substanță pentru deparazitarea animalelor
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…