Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat vineri că Ucraina și Rusia par să fi ajuns la ‘o înțelegere’ în privința a patru din cele șase subiecte de dezacord discutate în timpul negocierilor, relatează CNN.

“Există șase subiecte de negociere între Rusia și Ucraina, se pare că există o înțelegere între ele cu privire la patru subiecte”, a declarat Erdoğan.

“La început, Ucraina a fost agățată de această problemă, dar mai târziu, Zelenski a început să exprime că s-ar putea retrage din statutul de membru NATO. O altă problemă este acceptarea limbii ruse ca limbă oficială. Zelenski a recunoscut, de asemenea, acest lucru. Rusa este o limbă vorbită aproape peste tot în Ucraina. Nu există nicio problemă nici în acest punct”, a declarat Erdoğan.

Erdoğan a mai spus că declarațiile lui Zelenski despre necesitatea unui referendum privind compromisurile cu Rusia arată un “leadership inteligent”. Zelenski a declarat luni că orice modificări constituționale care se referă la garanțiile de securitate din țară ar trebui să fie decise printr-un referendum și nu doar de el.

Vorbind cu reporterii la întoarcerea de la un summit NATO de la Bruxelles, Erdoğan a mai spus că va vorbi cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vineri și cu președintele rus Vladimir Putin în weekend “sau la începutul săptămânii viitoare”.

Despre viitoarea sa convorbire cu Putin, Erdoğan a declarat că “ar trebui să discutăm și să evaluăm” reuniunile NATO. “Trebuie să căutăm o modalitate de a netezi această afacere, spunând “faceți o ieșire onorabilă din asta””, a spus Erdoğan.

“Pe de altă parte, noi [Turcia] considerăm cu siguranță că utilizarea armelor de distrugere în masă este o crimă împotriva umanității”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…