Escrocii produc și vând certificate false de testare a coronavirusului cu rezultate negative în aeroporturi, stații de tren și online in întreaga Europă. Este cel mai recent exemplu de infracțiuni oportuniste legate de coronavirus, a declarat agenția de aplicare a legii din UE.

“Atâta timp cât restricțiile de călătorie rămân în vigoare din cauza situației Covid-19, este foarte probabil ca producția și vânzările de certificate de test false să predomine”, a declarat luni Europol, agenția de cooperare și coordonare a poliției din Uniunea Europeana.

„Având în vedere mijloacele tehnologice disponibile pe scară largă, sub formă de imprimante de înaltă calitate și diferite programe software, fraudatorii sunt capabili să producă documente contrafăcute sau false de înaltă calitate … Statele membre ar trebui să fie vigilente.”

Omologul global al Europol, Interpol, a avertizat anterior asupra bandelor criminale care vând vaccinuri false împotriva coronavirusului – sau care le fură pe cele adevărate – și care inundă piața cu măști de protectie contrafăcute, igienizante pentru mâini și alte produse medicale.

Un test recent PCR negativ este acum necesar pentru călătoriile în majoritatea țărilor. Au fost raportate cazuri de fals în Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, iar un bărbat a fost arestat pe aeroportul Luton în această lună, fiind suspectat de vânzarea rezultatelor testelor contrafăcute.

Șapte persoane cu vârsta cuprinsă între 29 și 52 de ani au fost, de asemenea, reținute pe cel mai mare aeroport din Paris, Charles de Gaulle, în noiembrie și acuzate de fals, uz de fals și complicitate la fraudă, după ce au vândut călătorilor certificate de test falsificate cu sume cuprinse între 150 și 300 de euro.

Alte știri:  Bărbat găsit decedat în zona Casei de Cultură din Constanța

Poliția a declarat că arestările au avut loc în cadrul unei anchete care a început după ce un pasager a incercat să călătorească către Addis Abeba cu un document fals. Cei șapte se confruntă cu până la cinci ani de închisoare și o amendă maximă de 375.000 de euro dacă sunt condamnați.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…