Escrocii produc și vând certificate false de testare a coronavirusului cu rezultate negative în aeroporturi, stații de tren și online in întreaga Europă. Este cel mai recent exemplu de infracțiuni oportuniste legate de coronavirus, a declarat agenția de aplicare a legii din UE.

“Atâta timp cât restricțiile de călătorie rămân în vigoare din cauza situației Covid-19, este foarte probabil ca producția și vânzările de certificate de test false să predomine”, a declarat luni Europol, agenția de cooperare și coordonare a poliției din Uniunea Europeana.

„Având în vedere mijloacele tehnologice disponibile pe scară largă, sub formă de imprimante de înaltă calitate și diferite programe software, fraudatorii sunt capabili să producă documente contrafăcute sau false de înaltă calitate … Statele membre ar trebui să fie vigilente.”

Omologul global al Europol, Interpol, a avertizat anterior asupra bandelor criminale care vând vaccinuri false împotriva coronavirusului – sau care le fură pe cele adevărate – și care inundă piața cu măști de protectie contrafăcute, igienizante pentru mâini și alte produse medicale.

Un test recent PCR negativ este acum necesar pentru călătoriile în majoritatea țărilor. Au fost raportate cazuri de fals în Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, iar un bărbat a fost arestat pe aeroportul Luton în această lună, fiind suspectat de vânzarea rezultatelor testelor contrafăcute.

Șapte persoane cu vârsta cuprinsă între 29 și 52 de ani au fost, de asemenea, reținute pe cel mai mare aeroport din Paris, Charles de Gaulle, în noiembrie și acuzate de fals, uz de fals și complicitate la fraudă, după ce au vândut călătorilor certificate de test falsificate cu sume cuprinse între 150 și 300 de euro.

Poliția a declarat că arestările au avut loc în cadrul unei anchete care a început după ce un pasager a incercat să călătorească către Addis Abeba cu un document fals. Cei șapte se confruntă cu până la cinci ani de închisoare și o amendă maximă de 375.000 de euro dacă sunt condamnați.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Armata americană a efectuat raiduri aeriene în Siria după ce un atac cu dronă a ucis un contractor american

Statele Unite au efectuat joi raiduri aeriene împotriva milițiilor susținute de Iran…

Kievul reacționează la propunerea de lege a Dianei Șoșoacă privind anexarea unor teritorii ale Ucrainei de către România

Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă,…

Pescuit ilegal în Marea Neagră: Trei pescadoare bulgărești au fost depistate în zona economică exclusivă a României

Trei pescadoare au fost interceptate în zona economică exclusivă a României, în…

Ciucă: Guvernul va aproba săptămâna viitoare plafonarea prețurilor polițelor RCA

Guvernul României a anunțat că va aproba săptămâna viitoare un proiect de…

Memento Mori de la Depeche Mode: un tribut frumos și emoționant adus lui Andrew “Fletch” Fletcher

Cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode, Memento Mori,…

Patriarhul Bartolomeu: Biserica rusă are o parte de vină pentru “crimele” din Ucraina

Șeful creștinilor ortodocși din întreaga lume, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a criticat Biserica…

Un avion Tarom a aterizat de urgență la Istanbul în urma unei alerte cu bombă

Un avion Tarom cu destinația București a fost nevoit să aterizeze de…

ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul referitor la plafonarea prețurilor la…

Coreea de Nord susține că a testat o dronă capabilă să transporte încărăctură nucleară, care poate crea un “tsunami radioactiv”

Coreea de Nord a afirmat vineri că a testat o dronă subacvatică…