O explozie puternică a avut loc în această dimineață, în zona localității Călimănești, județul Vrancea, la o conductă de gaz aflată pe șantierul autostrăzii A7. Potrivit primelor informații, explozia s-a produs după ce muncitorii care lucrau la construcția autostrăzii au lovit accidental conducta de gaz. Din nefericire, explozia s-a soldat cu 4 morți și 5 răniți.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 01:30, când cel mai probabil un utilaj ce acționa pe șantier a lovit accidental conducta de gaze îngropată, ceea ce a dus la o explozie puternică. Se pare că lucrările se desfășoară pe parcursul a 3 schimburi, inclusiv noaptea. Șantierul se află într-o zonă de câmp de lângă localitatea Călimănești.

Echipele medicale și de intervenție au găsit la fața locului 4 persoane decedate, carbonizate de flăcări. Alte 5 victime au suferit răni grave prin arsuri și au fost transportate de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe Adjud pentru îngrijiri medicale. Starea celor 5 răniți este critică, prezentând arsuri pe suprafețe importante ale corpului.

La locul exploziei au intervenit echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea, inclusiv 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Au fost mobilizați și pompierii din Mărășești cu 2 autospeciale de intervenție. De asemenea, au sosit 4 ambulanțe SMURD și 5 ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Pentru transportul rapid al victimelor în spitale specializate, au fost trimise 2 elicoptere SMURD de la Bacău și Galați spre București. Perimetrul exploziei a fost înconjurat, iar lucrările de stingere și securizare continuă. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin sistemul RO-Alert. Cele două persoane cu cele mai grave arsuri au fost deja evacuate cu elicopterul către spitale din Capitală.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook